RECUNOAȘTERE – La doar 24 de ani, sportiva Bernadette Szőcs va primi cel mai important premiu al forului administrativ al județului Mureș: distincția Alae

0
870
Bernadette Szőcs

DISTINCȚIE. Jucătoarea de tenis de masă Szőcs Bernadette Cynthia (24 de ani) va primi cel mai important premiu acordat de Consiliul Județean Mureș: distincția Alae (Aripi – lb. latină) – propunerea îi aparține consilierului județean Ervin Molnar (PNL) și a fost avizată pozitiv de comisiile de specialitate, argumentele constând în profesionalismul, perseverenţa şi excelenţa dobândită de sportiva târgumureșeană în tenisul de masă, „care o recomandă ca un veritabil ambasador al județului Mureș”.

 

Szőcs Bernadette s-a născut în 5 martie 1995, în Târgu Mureș, și-a început activitatea sportivă la CSȘ LPS Târgu Mureș, fiind componentă a Centrului Olimpic din Bistrița, până în anul 2012 (din 2013 a fost legitimată la echipa franceză Lyssois, cu care a devenit campioană națională, câștigătoare a Superligii și vicecampioană a Europei la nivel de cluburi – acum este legitimată la CSA Steaua București).

 

Este multiplă campioană europeană și națională, fiind totodată numărul 17 mondial, într-un sport dominat de sportivele asiatice, și numărul 2 în Europa.

 

Distincția Alae se acordă de CJ Mureș, începând din anul 2016, “personalităților pentru curajul de a izbândi, puterea de a inspira și excelența în domeniul de activitate, pentru contribuţii deosebite în dezvoltarea vieţii economice şi sociale a judeţului Mureş, merite deosebite în domeniul ştiinţei, artei, culturii şi sportului, contribuţii majore la dezvoltarea şi promovarea relaţiilor în plan naţional şi internaţional a judeţului Mureş”.

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ