RECUNOȘTINȚĂ – Cei 10 pompieri mureșeni, voluntari în lupta cu incendiile de pădure devastatoare din Grecia, înaintați în grad și decorați cu Emblema de Onoare

0
1376

POMPIERI – MUREȘ. Cei  10 pompieri mureșeni din echipa celor 142 de pompieri români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia au fost înaintaţi în grad, luni, 30 august 2021, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. În cadrul unei ceremonii care a avut loc pe Platoul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţei de la Ciolpani, pompierii au fost recompensaţi şi cu Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

ISU Mureș a trimis în sprijinul pompierilor eleni în lupta cu incendiile de pădure devastatoare din Grecia 10 subofițeri și o autospecială pentru stins incendii de pădure. Cei 10 subofițeri ISU Mureș, care s-au oferit voluntar să participe la misiunea din Grecia, sunt: plutonier adjutant șef Sebastian Stan, plutonier adjutant Ioan Cristian Chirteș și plutonier  Marius Cătălin Boari (toți trei de la Detașamentul Reghin), plutonier adjutant Sebastian Mocan și plutonier adjutant Eugen Tătar, sergent major Sebastian Palcău (toți trei de la Detașamentul Târgu Mureș), plutonier adjutant șef Nicolae Ioan Albu și plutonier major Teodor Marius Șandor (ambii de la Detașamentul Târnăveni), plutonier major Horațiu Balea (de la Detașamentul Sighișoara) și sergent major Alexandru Andrei Balint (de la Secția Sărmașu).

 

Una dintre cele mai dificile misiuni ale pompierilor români, ajunși în Grecia în 21 august, a fost lupta cu incendiul din regiunea greacă Vilia, finalizată după mai multe zile, în 25 august. Obiectivul pe care l-au protejat, zi și noapte, Mănăstirea Ekklisia Profitis Ilias, înconjurată de flăcări uriașe, a fost salvată de la incendiere și de la distrugere completă.

 

După finalizarea misiunii, mănăstirea, cu toate construcțiile sale (biserică, paraclis, trapeză, pangar, chilii și anexe), a fost predată de pompierii români, în siguranță, măicuțelor care viețuiesc acolo. În urma acestei misiuni a rămas o imagine sugestivă, din dronă, în care se vede cum mănăstirea a rămas neatinsă, ca o insulă într-un ocean de cenușă.

 

Vali STOICA

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ