RECUNOȘTINȚĂ – Plutonierul Radu Rad de la ISU Mureș, decorat cu medalia de onoare a Ministerului Afacerilor Interne pentru salvarea vieţii unei persoane

MEDALIA DE ONOARE. Plutonierul Radu Rad (28 de ani), comandant de echipaj la Secţia de Pompieri Luduş, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş, a fost decorat astăzi, 16 iulie, cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne, cu medalia de onoare pentru salvarea vieţii unei persoane.

 

Recunoașterea meritelor sale este legată de un eveniment petrecut în 20 mai 2020, când unui muncitor dintr-o echipă care asfalta drumul din satul Gâmbuţ i-a fost amputat piciorul drept în timpul în care încerca să repare şenila excavatorului. Pompierul militar Rad, care se afla în timpul liber a auzit strigătul de ajutor, și-a luat trusa medicală din maşina personală şi i-a acordat primul ajutor victimei, stabilizând-o şi menţinând-o în stare de conştienţă.

 

De asemenea, Rad a sunat la numărul unic de urgenţă 112, anunţând clar locaţia evenimentul şi oferind date concrete despre starea victimei și continuând să-i acorde bărbatului ajutor medical până la sosirea elicopterului SMURD. Datorită intervenției pompierului militar Radu Rad, victima nu şi-a pierdut viaţa.

 

Radu Rad a fost citat prin ordin de zi pe unitate, iar astăzi, MAI i-a acordat, în semn de recunoștință a meritelor sale, medalia de onoare. Plutonierul Rad a fost şef de promoţie în anul 2013 al Școlii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, numele său fiind inscripţionat pe “Placa de Onoare” a şcolii.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare