Regele Charles al III-lea: două zile de naștere și importanța paradei Trooping the Colour

REGALITATE. Regele Charles III își sărbătorește ziua de naștere de două ori pe an în calitate de monarh britanic.

Ca tradiție britanică, ziua de naștere oficială a regelui Charles este celebrată în luna iunie, o dată selectată pentru a coincide cu condițiile favorabile pentru parade și evenimente publice. Această practică a fost instituită în 2023, odată cu începerea domniei sale. Ziua de naștere reală a monarhului britanic, 14 noiembrie 1948, este marcată în mod privat.

Tradiția de a sărbători atât o zi de naștere oficială, cât și una reală datează de la domnia lui regele Carol al II-lea (1660-1685). Scopul acestei practici este de a asigura ca festivitățile să aibă loc într-o perioadă a anului cu condiții meteorologice favorabile.

Trooping the Colour este un eveniment militar festiv deosebit de important, organizat în ziua de naștere oficială a monarhului, care marchează această ocazie specială în fiecare an.

Regele Charles a ales să păstreze data selectată inițial de mama sa, regina Elisabeta a II-a, pentru ziua oficială a aniversării sale, continuând astfel o tradiție respectată și de predecesorii săi în domnie.

Această tradiție este răspândită și în familia regală, regina Elisabeta a II-a a avut, de asemenea, o zi de naștere oficială în iunie, deși ziua ei reală de naștere era pe 21 aprilie.

În concluzie, cele două zile de naștere ale regelui Charles III reflectă respectarea tradițiilor regale britanice și continuarea unui protocol bine stabilit în calendarul regal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare