Regenerarea turismului european: destinații pregătite pentru marele val de turiști

TURISM. În ultimii ani, industria turismului din Europa a înregistrat o revenire semnificativă, în special după perioada de declin în timpul pandemiei de Covid-19. Datele recente arată că numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a crescut considerabil în primele luni ale anului 2024, indicând o redresare robustă.

În primul trimestru din 2024, s-au înregistrat în total 452,6 milioane de înnoptări în structurile de primire turistică din Europa, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă din 2023, conform datelor furnizate de Eurostat săptămâna trecută. Această creștere este susținută în mare parte de turiștii străini, care au reprezentat aproximativ 45% din totalul înnoptărilor înregistrate în primele trei luni ale anului.

Distribuția turiștilor străini în structurile de primire turistică a variat semnificativ în funcție de țară. În Malta, de exemplu, turiștii străini au reprezentat 91% din înnoptările înregistrate în acest interval, urmată de Cipru (87%), Luxemburg (82%) și Austria (78%). Alte țări care au atras un număr semnificativ de turiști străini în acest timp sunt Portugalia, Croația, Spania, Slovenia, Letonia și Belgia. În schimb, țări precum Germania, România și Polonia au înregistrat o pondere mai mică a turiștilor străini în înnoptările lor, în jur de 20%.

Revenirea industriei turismului în aceste țări este susținută și de fondul de relansare pus la dispoziție de Uniunea Europeană, care include atât împrumuturi cât și granturi destinate reformelor structurale. Aceste măsuri au avut un impact pozitiv asupra atragerii turiștilor și a stimulării sectorului turistic local.

În concluzie, perspectivele pentru industria turismului în Europa sunt promițătoare, cu o creștere continuă a numărului de turiști și o revenire accelerată în multe țări. Cu toate acestea, există provocări legate de gestionarea fluxurilor de turiști și de impactul asupra comunităților locale, ceea ce necesită strategii adecvate de gestionare și dezvoltare durabilă a turismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare