Regenerarea urbană a centrului istoric al Sighişoarei – patrimoniu mondial UNESCO, în valoare de peste 600.000 lei

FINANȚARE. Primarul municipiului Sighişoara, Iulian Sîrbu, a anunţat semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate al obiectivului “Regenerarea urbană a centrului istoric al Sighişoarei – patrimoniu mondial UNESCO”, în valoare de peste 600.000 lei.

“Un pas important către realizarea regenerării urbane a centrului istoric din Sighişoara! Astăzi am semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate. Finanţarea acestui proiect se va realiza în cadrul parteneriatului pe care îl avem cu ADR Centru. Prin acest proiect, ne propunem să transformăm aspectul zonei centrale, oferindu-i o nouă utilitate. Când vorbim de zona centrală, ne referim la parcul central și zona Sigma. Acest contract va acoperi aspecte precum studiile de teren (geotehnic și topografic), expertiza tehnică, studiul istoric, studiul de fezabilitate și devizul general, documentațiile tehnice necesare pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor necesare. La finalul acestei investiții, care ar urma să se realizeze cu fonduri europene, Sighişoara ar trebui să ofere o piață urbană, prin reabilitarea și amenajarea zonei Sigma, alei pietonale, spații recreative și culturale, iluminat arhitectural, regenerarea zonelor verzi din parcul central și extinderea sistemelor de supraveghere”, a menționat primarul Sighișoarei într-o postare pe platforma Facebook.

În luna martie a acestui an, Municipiul Sighişoara a semnat un acord de parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru pentru implementarea unui proiect de susținere la nivelul regiunii Centru. Acordul de parteneriat vizează pregătirea de proiecte finanțate în cadrul perioadei de programare 2021-2027 în domenii precum mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură și servicii publice de turism, infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și drumuri de legătură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare