REGHIN – De Ziua Pensionarului, masă, concerte și promovare în valoare de peste 32.000 de euro pentru electoratul de vârsta a treia

BANII PUBLICI. Municipalitatea Reghin va scoate din visteria orașului 150.000 de lei (echivalentul a peste 32.000 de euro) pentru celebrarea Zilei Internaționale a Persoanei Vârstnice. Strategia epurării din bugetul local a banilor pentru manifestările din 1 octombrie a fost deja scrisă de reprezentanții Primăriei, așa că vă putem comunica modul în care vor fi efectuate cheltuielile.

 

Mai mult de jumătate din sumă, adică 80.000 de lei, merg pe masa aniversară oferită gratuit sărbătoriților din Reghin. Alți 3.500 de lei vor fi achitați pentru decorarea sălii și pentru aranjamente florare, iar 2.000 de lei sunt alocați pentru materiale… promoționale. Nu ne-ntrebați ce-nseamnă pentru cei Primărie materiale promoționale pentru Ziua Pensionarului, pentru că singura accepțiune pe care o știm e cea clasică, “promoțional” însemnând ceva care stimulează creșterea vânzărilor unui produs.

 

În fine, să nu ne axăm pe semantică, ci să consemnăm alocarea a 3.000 de lei pentru… „materiale consumabile”. Iar la final, că nu-i sărbătoare fără dans și nici dans fără muzică, să notăm și cei 50.000 de lei cu care vor fi plătiți cântăreții (anul trecut a fost Mirabela Dauer, cât de frumos!), 2.000 de lei – prezentatorii și 6.500 de lei – sonorizarea. De asemenea, 3.000 de lei sunt destinați… promovării, adică presei locale, pentru că obediența a devenit marfă și sistemul e funcțional 100% și în municipiul mureșean.

 

Atât am dorit să vă anunțăm: cum și pentru ce se cheltuie 150.000 de lei din banii publici ai Reghinului.

 

Cătălin VISCHI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare