REGHIN – Ediția din acest an a tradiționalei sărbători Maifest se desfășoară în 12 mai

0
364

TRADIȚIE. În acest an, Maifest, tradiționala sărbătoare de mai specifică comunității săsești din Reghin, se va desfășura duminică, 12 mai. Maifest este organizată, începând din 1995, de Forumul Germanilor din Reghin și de Biserica Evanghelică ca o manifestare culturală multietnică care celebrează ziua mamei, ziua școlii și începutul primăverii.

 

Organizatorii au anunțat că la ediția din 2019, care va începe la ora 10, la Biserica Evanghelică din Reghin, sunt așteptați peste 600 de invitați din țară, dar și din Austria, Germania și Elveția. Conform tradiției, participanții se reunesc la Biserica Evanghelică îmbrăcați în port popular, iar după liturghie se deplasează la Pădurea Rotundă, unde are loc un spectacol al cărui principali artiști sunt copiii.

 

Autoritatea publică locală contribuie financiar la Maifest 2019 cu suma de 10.000 de lei, acoperind o parte din cheltuielile de organizare a evenimentului, estimate la 22.000 de lei, restul necesarului financiar urmând să fie acoperit din contribuția Forumului Germanilor din Reghin.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ