TRANSFER DE SEDIU – PNL Reghin se mută în Casa Pionerilor

0
610

SEDIU DE PARTID. PNL Reghin se mută dintr-un demisol insalubru în fosta Casă a Pionerilor. Nu-ncepeți cu bancurile și nici să fredonați “Flutură în vânt, zălog și legământ, / Întâiul meu cuvânt de pionier”, pentru că, spre deosebire de alte orașe unde politicienii au grijă unii de alții (pe principiul că azi unul e la putere, mâine celălalt), în Reghin, sediul liberalilor era într-un demisol de pe strada Spitalului (la nr. 8, pentru statisticieni).

 

… adică, nu-i ca pretutindeni, își dau la gioale politicienii-concetățeni (nici nu vreau să mă gândesc unde-i mută pe pesediști în cazul în care ajung ei jupânii orașului). În fine, nu-i esențial asta, să revenim la sediul PNL Reghin. Legea zice că autoritatea publică locală (Primăria) poate (adică, dacă are și vrea) să ofere un spațiu partidelor politice locale pentru a-l folosi ca sediu.

 

Numai că acest sediu (practic, o încăpere) al PNL Reghin era, de fapt, o magherniță a RACL-ului, atât de prăpădită că-n primăvara anului 2016 liberalii au spus că ei nu mai plătesc nicio chirie, că oricum n-au cum să-l folosească, iar conducerea RAGCL a consemnat că e de acord, în condițiile în care “spațiul e impropriu și inutilizabil”. Acum, beneficiind de eliberarea spațiului de pe strada Mihai Eminescu nr. 12 (fosta stradă 2 Octombrie din perioada comunistă), folosit de Grădinița nr. 5 cu program prelungit, PNL Reghin se va muta în fosta Casă a Pionierilor. În locul grădiniței.

 

Nu vă gândiți acum că primarul PSD (Maria Precup) le-a dat dușmanilor politici vreo vilă (că doar dușmanului îi repartizezi ca sediu un demisol insalubru, doar așa, să nu spună nimeni că nu le-ai dat), ci le-a dat un spațiu în funcție de „importanța” pe care o are PNL în Reghin (3 din 19 consilieri locali), cât să-și țină profesorul Claudiu Gabriel Bîndilă (președintele PNL Reghin, foto mic dreapta) întrunirile de partid, să aibă unde să primească un fax (c-am înțeles că în mileniul III doar partidele politice, Poliția și Poșta mai primesc faxuri).

 

Așadar, e vorba de un spațiu de 30 de metri pătrați, practic un antreu, un birou ș-o toaletă). Dar, parafrazându-l pe (Neil) Armstrong, față de demisolul de pe strada Spitalului, garsoniera din Casa Pionierilor e un salt uriaș pentru omenire. V-am zis asta pentru că m-am gândit că dacă aveți drum pe acolo, poate nu mergeți cu mâna goală și le duceți un ficus, un bonsai, ceva… de casă nouă. Să fie primit!

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ