Reguli noi pentru tichetele de vacanță

TURISM. În urmă cu 2 luni Parlamentul a decis modificarea legii privind acordarea tichetelor de vacanță. Angajații din sectorul public vor primi mai mulți bani pentru concedii.

Dacă în 2022 bugetarii beneficiau de tichete de vacanță în valoare de 2550 lei, anul acesta ar urma să plătească 450 de lei în plus, așadar valoarea noilor tichete va fi de 3000 de lei brut, raportat la noul salariu minim pe economie. La această sumă se va aplica un impozit de 10%.

Ca și anii trecuți, tichetele pot fi utilizate doar în România. Pe litoralul românesc, sunt acceptate tichetele de vacanță, doar la câteva hoteluri.

Cardul de vacanță încărcat cu suma de 3000 de lei este considerat un ajutor nesperat foarte apreciat de angajații din sectorul public dar și de sistemul turistic din România.

Tichetele vor putea fi folosite și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare sau tematice, doar în cazul în care participă copilul titularului. Aceste carduri nu sunt rambursabile, iar vânzarea lor se sancționează cu o amendă de 26.600 lei. Și unitățile de cazare sau agențiile de turism care acceptă tichete emise pentru alte persoane, pot fi sancționate cu 13.300 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare