Renault a anunțat prețurile noului “Duster de lux”

AUTO. Renault a lansat noul SUV Symbioz, cunoscut anterior ca Grand Captur, și a publicat prețurile pentru piața franceză. Acest model este o variantă de lux a popularului Duster, poziționându-se între clasa B și segmentul superior.

Symbioz utilizează aceeași platformă și motoare similare cu Duster, fiind considerat o versiune premium a acestuia. După premiera de la începutul lunii, Renault a dezvăluit detalii despre prețurile și motorizările disponibile pentru 2024.

Motorul hibrid E-Tech 145, întâlnit și pe modelele Clio și Captur, combină un motor de 1.6 litri cu 94 CP cu două motoare electrice, totalizând 49 CP. Acesta este alimentat de o baterie de 1.2 kWh, permițând un mod de conducere exclusiv electric în 80% din timp, în traficul urban. Prețul pentru această motorizare începe de la 34.900 de euro în versiunea Techno, cu peste 8.000 de euro mai scump decât Duster-ul echivalent. Diferența de preț se justifică prin calitatea superioară a materialelor și sistemele avansate de asistență incluse standard.

Versiunile Esprit Alpine și Iconic ale Symbioz sunt mai scumpe cu 1.500 și, respectiv, 2.000 de euro. Renault a anunțat și prețurile pentru motoarele 1.3 TCe, disponibile din anul viitor, începând de la 30.000 de euro. Se zvonește că vor fi introduse și noi motoare hibrid și mild-hybrid, atât pentru Symbioz, cât și pentru Duster.

Symbioz are o lungime de 4,41 metri, cu 7 centimetri mai lung decât Duster și cu 17 centimetri mai lung decât Captur. Ampatamentul său de 2,64 metri este identic cu al lui Captur, asigurând un spațiu interior similar. Portbagajul are o capacitate de 492 litri, extinsă la 624 litri prin deplasarea banchetei spate cu 16 cm, fiind cu 20 de litri mai mare decât cel al lui Duster.

Aceste caracteristici reflectă strategia lui Luca de Meo de a consolida prezența Renault în segmentul SUV-urilor compacte, alături de modele precum Megane E-Tech, Austral și Arkana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare