RENTABILIZAREA AGRICULTURII – Cereri pentru subvenții pentru 263.000 de hectare, adică doar 65% din suprafața agricolă a județului Mureș

0
137

JUDEȚUL MUREȘ. În 9 iulie s-a finalizat campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020, a informat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). În județul Mureș, au fost depuse 24.406 cereri pentru obținerea subvențiilor, acestea fiind aferente unei suprafețe care totalizează aproape 263.000 de hectare de teren agricol (exact: 262.893,84 de hectare).

 

Deși suprafeța agricolă înscrisă la subvenționare este mai mare cu 1,9% decât cea de anul trecut, din acest punct de vedere județul Mureș se situează pe locul 17 la nivel național. În județul Mureș suprafața agricolă totalizează aproape 410.000 de hectare, ceea ce înseamnă aproximativ 4,15% din suprafața agricolă a României.

 

Din această suprafață de teren agricol existentă în județ, îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru primirea subvențiilor (implicit, pentru creșterea gradului de rentabilitate economică) doar sub 65%, ceea ce însemană că procesul de comasare a micilor suprafețe de teren este departe de a fi finalizat.

 

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ