Restart Energy One lansează o nouă emisiune de obligațiuni corporative de 6,5 Milioane de Euro

INVESTIȚII. Restart Energy One, unul dintre liderii în furnizarea de electricitate și energie regenerabilă pentru consumatori casnici și IMM-uri în România, își consolidează poziția pe piață prin demararea unui plasament privat de obligațiuni corporative în valoare de până la 6,5 milioane de euro. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă emis de companie.

Această nouă emisiune de obligațiuni, adresată unui număr limitat de 149 de investitori retail, marchează a doua astfel de inițiativă a companiei, după succesul înregistrat în 2021, când Restart Energy One a atras 16,4 milioane de lei de la investitori.

Oferta constă în emiterea unui număr de până la 65.000 de obligațiuni corporative nominative, dematerializate, necondiționate, negarantate și neconvertibile, având o valoare nominală de 100 de euro per obligațiune și o scadență de 60 de luni (5 ani) de la data emisiunii. Cu o rată a cuponului de 9,5%, plătibilă semestrial, aceste obligațiuni reprezintă oportunități atractive de investiție pentru cei interesați de piața financiară.

Alexandru Domuța, cofondator și CEO al Restart Energy One, a subliniat importanța acestei emisiuni în contextul planurilor de creștere și dezvoltare a companiei. Capitalul atrage de la investitori va fi direcționat către continuarea dezvoltării accelerate a afacerii, cu accent pe tranziția energetică și creșterea capacității operaționale.

În ultimii doi ani, Restart Energy One și-a axat activitatea pe tranziția energetică, reușind să-și diversifice competențele și să ofere clienților săi un ecosistem complet în domeniul energetic. Această schimbare strategică a permis companiei să valorifice oportunitățile din piață și să-și reducă expunerea la instabilitatea economică și legislativă.

Emisiunea de obligațiuni corporative reprezintă o modalitate strategică pentru Restart Energy One de a atrage capital necesar pentru dezvoltare fără a afecta echilibrul financiar existent. Prin urmare, compania este ferm angajată să își extindă portofoliul de clienți și să crească ponderea energiei verzi furnizate, prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii.

Oferta pentru emisiunea de obligațiuni corporative este intermediată de Tradeville, una dintre cele mai renumite companii de brokeraj din România. Această inițiativă nu numai că consolidează poziția Restart Energy One pe piața energetică, dar și deschide noi oportunități de investiție pentru cei interesați de sectorul financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare