Restaurarea Turnului cu Ceas din Sighișoara, în faza de finalizare

REABILITARE. Lucrările de înlocuire a grinzilor din lemn ale acoperișului Turnului din Sighișoara, care deveniseră periculoase pentru stabilitatea construcției și siguranța turiștilor, au fost demarate în luna mai a acestui an și sunt în prezent finalizate în proporție de 80%. Primarul municipiului, Iulian Sîrbu, a declarat că s-a intervenit pentru înlocuirea grinzilor putrezite, eliminând astfel orice risc asociat cu acestea.

Am depășit 80% din procentul lucrărilor, înlocuim practic toate grinzile putrezite și care erau un pericol. Anul viitor avem în plan să intrăm cu o lucrare nouă pentru țiglele pe specific, cu refacerea întregului model pe toate cele patru laturi și înlocuirea tablei, pentru că și tabla de pe turn și turnulețe necesită deja intervenție”, a explicat primarul.

În cursul anului viitor, planurile includ nu doar înlocuirea țiglelor, ci și a părților de tablă ale acoperișului Turnului. Această etapă va aduce o restaurare completă a aspectului exterior al construcției de patrimoniu. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 80.000 de lei, iar această sumă este suportată din bugetul local al Sighișoarei.

Este demn de menționat că de la ultima intervenție de reparație a Turnului au trecut 129 de ani, iar aceste lucrări actuale sunt esențiale pentru menținerea și conservarea acestui monument istoric important. Restaurarea și întreținerea periodică a clădirilor de patrimoniu contribuie la păstrarea identității culturale și istorice a orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare