Restricții vestimentare în aviație: Ce trebuie să știi înainte de a călători cu unele companii aeriene

TURISM. Patru mari companii aeriene au introdus o nouă regulă, conform căreia unii pasageri pot fi refuzați la îmbarcare dacă nu o respectă. Ryanair, Jet2, Easyjet și TUI au impus câteva restricții noi pentru persoanele care se pregătesc să urce în avion, argumentând că anumite comportamente pot perturba desfășurarea zborurilor.

Mary Jo Manzanares, autoritate în domeniul aviației cu o experiență de 33 de ani ca însoțitor de bord, a explicat motivele care au stat la baza introducerii acestei restricții vestimentare, care ar putea afecta planurile de călătorie ale unor pasageri.

Este crucial să abordăm problemele înainte de decolarea avionului, asigurându-ne că nu apar conflicte. Pe parcursul zborului, pot apărea conversații inadecvate între pasageri, glume nepotrivite sau comentarii nepotrivite, iar adăugarea consumului de alcool poate duce la situații neplăcute, inclusiv la aterizări neprogramate. Nimeni nu dorește astfel de întâmplări“, a explicat Mary Jo Manzanares.

Un alt membru al echipajului de zbor a afirmat, de asemenea: “Avem dreptul de a refuza îmbarcarea pasagerilor, iar acest lucru se întâmplă frecvent cu persoanele care nu respectă normele vestimentare considerate adecvate.”

Există câteva exemple evidente, cum ar fi tricourile cu însemne ofensatoare sau cu mesaje vulgare, pentru care pasagerii sunt adesea rugați să le acopere sau să le îndepărteze înainte de a urca la bord“, relatează Birmingham Live.

Chiar dacă majoritatea companiilor aeriene nu au coduri vestimentare oficiale, este recomandabil să evitați îmbrăcămintea murdară sau ruptă, ținutele prea relaxate sau orice articole vestimentare care pot avea mesaje ofensatoare sau un limbaj nepoliticos.

În plus, în unele cazuri, companiile aeriene pot fi sensibile chiar și la aspecte precum încălțămintea de plajă sau alte articole vestimentare asociate cu vacanța. De asemenea, este important să ținem cont că, în unele țări, există legi sau obiceiuri locale referitoare la vestimentație, iar companiile aeriene pot cere pasagerilor să respecte aceste reguli înainte de a se îmbarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare