Revolut anunță creșterea comisioanelor pentru transferurile către alte carduri bancare începând cu Ianuarie 2024

MODIFICĂRI. Revolut a anunțat recent modificări în structura comisioanelor pentru transferurile de bani către carduri bancare emise în diverse țări, aducând schimbări semnificative pentru utilizatori. Începând cu 8 ianuarie 2024, compania va introduce un comision minim de 0,20 € pentru fiecare transfer instantaneu către un număr de card, înlocuind parțial comisionul variabil de 0,7%.

Comisionul variabil de 0,7% va rămâne în vigoare pentru sume transferate peste 28 de euro, însă pentru sumele sub acest prag, se va aplica comisionul minim de 0,20 € sau echivalentul în moneda în care se face transferul. Această schimbare vizează transferurile instantanee către carduri Visa sau Mastercard din alte instituții bancare.

Revolut a explicat că adaptarea constantă a ofertei sale la piață și la nevoile clienților este motivul introducerii acestor modificări. Compania a subliniat că informează întotdeauna clienții din timp cu privire la orice schimbare de comisioane și că acestea sunt transparente și vizibile în aplicație în momentul efectuării tranzacției.

Este important de menționat că aceste modificări nu afectează anumite tipuri de plăți și transferuri, cum ar fi plățile către furnizori sau comercianți cu cardul Revolut, alimentarea contului Revolut cu un card Visa sau Mastercard, transferurile bancare directe către alte conturi sau transferurile între clienții Revolut.

În ceea ce privește transferurile către țările din Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA), se percepe momentan un comision variabil de 0,7%, iar începând cu 8 ianuarie 2024, se va introduce și aici un comision minim de 0,20 €. Noua structură a comisioanelor se aplică atât pentru țările membre SEPA, cât și pentru Groenlanda, Israel și Turcia.

De asemenea, Revolut a anunțat o reducere a comisionului variabil pentru transferurile instantanee către un număr de card de la 2,3% la 1% pentru 16 țări din afara SEPA. Cu toate acestea, va exista o creștere a comisionului minim pentru aceste țări, de la 0,50 $ la 1 € începând cu aceeași dată.

Cele 16 țări afectate de noile comisioane includ Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Revolut a subliniat că transferul de bani între clienții Revolut rămâne gratuit, iar alimentarea contului cu un card emis în Regatul Unit sau Spațiul Economic European este, de asemenea, fără comisioane. Pentru alte tipuri de transferuri, comisioanele vor varia în funcție de tipul de plan al utilizatorului. Este recomandat să consulte pagina de comisioane pentru informații detaliate și actualizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare