Revoluția călătoriilor pe căile ferate din Europa: Trenuri de noapte cu camere de Lux și baie proprie

TRANSPORT. Transportul feroviar în Europa este într-o continuă evoluție, devenind o prioritate pentru companiile din industria turismului.
Austria se numără printre țările care aduc inovații semnificative în acest domeniu. Compania feroviară de stat din Austria pregătește lansarea unei noi flote de trenuri de noapte începând cu luna decembrie 2023. Vestea bună pentru călători este că aceste trenuri sunt echipate cu cabine moderne, oferind posibilitatea de a dormi în voiaj.

Fiecare tren va fi compus din șapte vagoane, având o capacitate totală de 254 de pasageri. Structura acestor trenuri va include două vagoane cu locuri pe scaune, trei cu cabine pentru dormit și două vagoane cu cabine de dormit dotate cu băi proprii și dușuri.

Compania feroviară austriacă, ÖBB, s-a angajat să îmbunătățească confortul oferit pasagerilor, urmând să reabiliteze paturile și să ofere mai mult spațiu pentru bagaje, inclusiv echipamente sportive, cărucioare și locuri pentru biciclete.

Pasagerii au opțiunea de a alege între cabinele cu baie privată și două paturi supraetajate, spațiile Comfort Plus sau Comfort, care sunt mai puțin spațioase.

Cușetele oferă patru paturi, dar nu dispun de băi private. O inovație notabilă constă în introducerea “Mini Cabinelor” – cușete individuale asemănătoare camerelor single, oferind fiecărei persoane un spațiu personal.

Călătorii singuri vor beneficia de intimitate sporită, cu acces la oglinzi, mese de mic dejun pliabile, lampi de lectură, zone de depozitare și dulapuri pentru pantofi și genți.

Leonore Gewessler, ministrul austriac al Mediului, subliniază că “viitorul apropiat și îndepărtat aparține trenurilor”. Acest lucru este în concordanță cu preocuparea pentru mediu, mai ales în cazul trenurilor de noapte, deoarece călătoria cu trenul este considerată mai ecologică.
Austria lucrează împreună cu alte țări pentru a dezvolta o rețea de trenuri de noapte care să permită călătorilor să plece seara dintr-un oraș și să ajungă dimineața într-o altă capitală europeană, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon.

Aceste trenuri au fost deja acceptate în Austria, Germania, Italia, Elveția și Olanda și vor începe să circule pe 10 decembrie, pe rutele Viena – Hamburg și Innsbruck – Viena. Biletele sunt deja disponibile pentru achiziționare, începând din 11 octombrie 2023.
Cu această lansare, ÖBB devine cea mai mare rețea feroviară de trenuri de noapte din Europa.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare