Revoluție în înlocuirea danturii: MedicalCOR din Cluj-Napoca brevează o tehnologie inovatoare

STOMATOLOGIE. O echipă de cercetare din Cluj-Napoca, sub conducerea MedicalCOR, se află pe cale de a revoluționa tratamentul pentru pacienții cu edentație extinsă prin dezvoltarea unei tehnologii inovatoare de înlocuire totală a danturii. Această nouă metodă promite să reducă drastic timpul de așteptare pentru pacienți, oferind o lucrare protetică finală cu încărcare imediată în doar 5 zile, comparativ cu 6-12 luni în mod obișnuit.

Tehnologie avansată pentruînlocuire rapidă a danturii
Sistemul dezvoltat de MedicalCOR permite înlocuirea rapidă a tuturor dinților lipsă într-un interval de doar 5 zile, o performanță semnificativă față de metodele tradiționale care necesită ani de zile pentru finalizare. Aceasta este o veste bună în special pentru pacienții cu edentație extinsă cauzată de factori genetici, accidente sau erori medicale din trecut.

Performanțe și ambiții
Echipa MedicalCOR a realizat deja peste 190 de intervenții folosind această metodă revoluționară, demonstrând eficacitatea și potențialul acestei tehnologii. În următoarele luni, cercetătorii și specialiștii din echipă își propun să perfecționeze și să optimizeze sistemul pentru a reduce timpul necesar de înlocuire totală a danturii chiar la doar 1 zi.

Dezvoltare și investiții
Dezvoltarea acestei tehnologii inovatoare a durat aproximativ 1 an și a implicat o echipă multidisciplinară formată din 20 de specialiști în stomatologie, inginerie medicală și cercetare clinică. Investițiile semnificative în cercetare și testarea tehnologică au atins sute de mii de euro, subliniind angajamentul MedicalCOR pentru excelență și inovație în domeniul medical.

Impactul asupra pacienților și industriei medicale
Introducerea acestei tehnologii în practica medicală va aduce beneficii semnificative pentru pacienți, reducând disconfortul și perioadele lungi de așteptare asociate procedurilor tradiționale. În plus, va consolida poziția României pe harta inovației medicale globale, evidențiind potențialul și calitatea cercetării din țară.

Viitorul inovator al înlocuirii danturii
Cu progresele continue și angajamentul pentru îmbunătățiri constante, MedicalCOR din Cluj-Napoca se pregătește să redefinească standardele în tratamentul pacienților cu edentație, facilitând accesul la soluții medicale avansate și rapide în domeniul stomatologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare