REZIDENȚIAT 2021 – 1.165 de absolvenți ai UMFST Târgu Mureș, înscriși la examenul național de Rezidențiat 2021

0
261

EXAMEN – ABSOLVENȚI MEDICINĂ. În 21 noiembrie 2021 se desfășoară examenul național de Rezidențiat, absolvenții facultăților de Medicină generală, Medicină dentară și de Farmacie din România urmând să susțină cel mai important test din cariera lor.

 

La examenul din acest an, s-au înscris peste 12.000 de absolvenți mai noi sau mai vechi ai celor trei domenii medicale (mai mulți cu câteva sute decât anul trecut), dintre aceștia 1.165 fiind absolvenți ai UMFST Târgu Mureș (532 de absolvenți de Medicină generală, 234 absolvenți de Medicină dentară și 399 absolvenți de Farmacie).

 

Concurența este, ca de fiecare dată, mare: pentru Medicina generală sunt înscriși 1,56 candidați pe loc (viitorii rezidenți pe Medicină generală au la dispoziție și 221 de posturi în unitățile spitalicești din sectorul public), la Medicina dentară sunt înscriși 2,24 candidați pe loc, iar la Farmacie sunt înscriși 3,8 candidați pe loc.

 

Pentru promovare, candidații trebuie să rezolve în 4 ore 200 de grile și să atingă un prag de minim 60% din punctajul maxim realizat la nivel național.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ