Nicoleta Todoran

REZULTAT ALEGERI – Nicoleta Todoran, noul președinte USR PLUS Târgu Mureș: după balotaj, două voturi în plus față de contracandidata Laura Toth

USR TÂRGU MUREȘ. Nicoleta Todoran (52 de ani) este noul președinte USR PLUS Târgu Mureș, după balotajul organizat miercuri, 30 iunie 2021, pentru alegerea conducerii filialei reunite (USR & PLUS) din municipiul reședință de județ. Todoran (PLUS) a câștigat la limită, cu doar două voturi în plus față de contracandidata Laura Toth (USR), o victorie similară cu cea a Irinei Sorescu-Vasile (31 de ani), fosta președinte PLUS Mureș, care s-a impus la conducerea filialei județului Mureș (în fața fostei președinte USR Mureș, subprefectul Ana Lucia Hang)

 

Alegerile inițiale pentru stabilirea structurilor de conducere, arbitraj și control din filiala Târgu Mureș a USR PLUS au avut loc în 17 iunie, fiind primele după fuziunea celor două partide. Atunci, pentru funcția de președinte USR PLUS Târgu Mureș s-au înscris Nicoleta Todoran (PLUS), Laura Toth (USR) și Camelia Tămaș (USR). Primele două au obținut câte 47 de voturi, iar Tămaș, 38. În consecință, balotaj și programarea unei noi runde de alegeri pentru funcția de președinte, aceasta având loc în ultima zi a lunii iunie 2021.

 

În urma balotajului, Nicoleta Todoran (provenită din fostul PLUS, unde a fost în structura de conducere a filialei Mureș – Biroul Județean) s-a impus cu 44-42 voturi și a devenit președintele USR PLUS Târgu Mureș (mandatul este pentru 4 ani). Nicoleta Todoran, de profesie farmacist (absolventă a Facultății de Farmacie UMF Târgu Mureș – 1994, doctor în Farmacie din 2003, master în Tehnologie farmaceutică industrială din 2009 și în Cosmetologie și Demofarmacie din 2014, precum și a 7 cursuri postuniversitare de specializare), este conf. univ. dr. la Facultatea de Farmacie a UMFST „George Emil Palade” Târgu Mureș.

 

Din noua conducere (Biroul Local) USR Târgu Mureș (USR este denumirea oficială, după fuziunea prin absorbție dintre USR și PLUS, însă cele două partiddde au convenit în protocolul de fuziune să utilizeze în spațiul public denumirea USR   PLUS, până la alegerile naționale din toamna acestui an, când se va decide și denumirea nou-creatului partid) fac parte: 4 vicepreședinți (Elena Cosmina Ravasz, Laura Toth, Florin Cotoară și Vasile Marius Băcilă), 4 membri (Ovidiu Năsălean, Dan Simionescu, Alin Iancu Simionescu și Marton Zoltan). De asemenea, de Comisia de arbitraj va răspunde Adriana Jung, iar de Comisia de cenzori, Daniela Liliana Palcu.

 

Cătălin VISCHI, Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare