Klaus Birthler și Kovács Angela

REZULTAT – Birthler și Kovács, aleși ca reprezentanți ai arhitecților mureșeni în Consiliul Național al Ordinului Arhitecților din România

ALEGERI. Filiala Mureș a Ordinului Arhitecților din România (OAR) va fi reprezentată, pentru perioada 2018-2022, în Consiliul Național al asociației profesionale de arhitecții Klaus Birthler și Kovacs Angela, în urma rezultatului votului la alegerile OAR 2018, eveniment desfășurat în Sala Ronda a Hotelului Intercontinental din București în perioada 30 iunie – 1 iulie – conform statutului, filiala Mureș are două locuri în Consiliul Național.

 

Klaus Birthler (36 de ani) este arhitect șef al municipiului Reghin (din septembrie 2017).  Este absovent al Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice Cluj-Napoca (2006) și al cursurilor post universitare de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” Bucuresti (2008). Născut în Reghin, la 24 februarie 1982, Birther a câștigat în, 2013, Premiul Bienalei de Arhitectură Transilvania – secțiunea spațiu public, pentru restructurarea urbană a Canalului Morii Reghin, iar în 2015 Premiul Anualei de arhitectură – secțiunea arhitectura locuinței. Birthler a primit cele mai multe voturi (335) din partea arhitecților pentru unul din cele două locuri repartizate arhitecților mureșeni în Consiliul Național OAR 2018-2022.

 

Kovács Angela este preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Mureş, membră UAR, OAR, expert tehnic judiciar, membră a comisiilor profesionale locale și naționale. Este absolventă a Institutului de Arhitectură “Ion Mincu” (1979), masterat în management public și integrare europeană și marketing urban, specializări la United States Agency for international Development, RTI International – Local Government Assistance program, Harvard Graduate School of Design, Center for Urban Development Studies. diverse cursuri de formare și perfecționare. În perioada 2000-2008 a fost arhitectul șef al municipiului Tîrgu Mureș. Luna trecută, Kovács a fost numită de ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale în funcţia de membru al Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice de la Sibiu. A fost aleasă în Consiliul Național OAR 2018-2022 cu 301 voturi.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare