REZULTAT EXTRAORDINAR – România a obținut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

FIZICĂ. Olimpiada Internațională de Fizică -IPhO2022 a fost organizată online anul acesta de Elveția și a reunit 369 de concurenți din toată lumea. Elevii români au obținut patru medalii de aur și una de argint, clasându-se pe locul II în lume, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa.
 
Acest rezultat la Olimpiadă Internațională de Fizică vine după o altă performanță excepțională a României și anume locul 1 în Europa și pe locul 5 mondial la Olimpiada Internațională de Matematică desfășurată la Oslo.

 
Elevii care au obținut medaliile de aur la Olimpiadă Internațională de Fizică sunt: Andrei-Darius Dragomir, Alexandru Momoiu, Răzvan-Gabriel Marcu, elevi la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti și Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul “Grigore Moisil” Timişoara. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti a obținut medalia de argint.
 
Ca și în cazul lotului de matematică, majoritatea olimpicilor de la fizică întorși cu medalii (patru din cinci) provin de la același liceu, Liceul Internațional de Informatică București, o instituție privată de învățământ. La matematică, cinci dintre cei șase medaliați sunt elevi la acest liceu.
 
Echipa „fizicienilor” a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanţa Davidescu şi de conferenţiar universitar dr. Adrian Dafinei.
 
La Olimpiada internațională de fizică China a obţinut cinci medalii de aur, echipele României şi Coreei de Sud au obţinut câte patru medalii de aur şi una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii – trei medalii de aur şi două de argint.
 
Felicitări tuturor participanților, coordonatorilor și celor care au făcut posibil acest rezultat!
 
Cătălina Lumperdean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare