REZULTAT EXTRAORDINAR – România a obținut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

0
29

FIZICĂ. Olimpiada Internațională de Fizică -IPhO2022 a fost organizată online anul acesta de Elveția și a reunit 369 de concurenți din toată lumea. Elevii români au obținut patru medalii de aur și una de argint, clasându-se pe locul II în lume, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa.
 
Acest rezultat la Olimpiadă Internațională de Fizică vine după o altă performanță excepțională a României și anume locul 1 în Europa și pe locul 5 mondial la Olimpiada Internațională de Matematică desfășurată la Oslo.

 
Elevii care au obținut medaliile de aur la Olimpiadă Internațională de Fizică sunt: Andrei-Darius Dragomir, Alexandru Momoiu, Răzvan-Gabriel Marcu, elevi la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti și Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul “Grigore Moisil” Timişoara. George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti a obținut medalia de argint.
 
Ca și în cazul lotului de matematică, majoritatea olimpicilor de la fizică întorși cu medalii (patru din cinci) provin de la același liceu, Liceul Internațional de Informatică București, o instituție privată de învățământ. La matematică, cinci dintre cei șase medaliați sunt elevi la acest liceu.
 
Echipa „fizicienilor” a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanţa Davidescu şi de conferenţiar universitar dr. Adrian Dafinei.
 
La Olimpiada internațională de fizică China a obţinut cinci medalii de aur, echipele României şi Coreei de Sud au obţinut câte patru medalii de aur şi una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii – trei medalii de aur şi două de argint.
 
Felicitări tuturor participanților, coordonatorilor și celor care au făcut posibil acest rezultat!
 
Cătălina LumperdeanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ