REZULTAT FINAL – Mureș, 15,70% dintre alegători au votat pentru referendumul invalidat de modificare a Constituției

0
80

REFERENDUM. Doar 15,70% dintre persoanele cu drept de vot din județul Mureș au votat pentru referendumul de modificare a Constituției, sub media națională (20,41%). Referendumul, care viza redefinirea familiei (ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie), a fost invalidat.

 

Conform legii (nr. 3/2000), pentru ca referendumul să fie declarat valabil era necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente și dacă 25% dintre cei cu drept de vot exprimau aceeași opțiune. Referendumul a fost organizat sâmbătă şi duminică (6 și 7 octombrie 2018), între orele 7 şi 21.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ