Rezultatele Bacalaureat 2024 disponibile pe edu.ro, afișate de Ministerul Educației la 11:30

REZULTATE BAC. În data de 8 iulie 2024, vor fi publicate rezultatele la Bacalaureat pe site-ul bacalaureat.edu.ro și pe avizierele centrelor de examen. Aceste rezultate vor fi disponibile și pe Digi24.ro, organizate pe județe pentru accesibilitatea tuturor candidaților. Înainte de contestații, primele rezultate vor fi anunțate la ora 11:30 într-o conferință de presă susținută de Ligia Deca, ministrul Educației.

Rezultatele sunt prezentate într-un format anonimizat, fiecare candidat având un cod specific pentru accesarea notelor și mediilor sale. Pentru a fi declarați „admiși”, candidații trebuie să obțină o medie generală peste 6 și să nu aibă nicio notă sub 5 în probele examenului.

Procesul de contestații începe la ora 12:00 și se încheie la ora 18:00 în aceeași zi, permitând candidaților să depună contestațiile personal la unitatea de examinare sau prin email, la adresa desemnată în acest scop. Recorectarea lucrărilor va avea loc în perioada 9-11 iulie 2024, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie.

Candidații care nu reușesc să promoveze în sesiunea de vară pot avea o altă șansă la sesiunea de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare