Rezultatele Bacalaureatului toamnă 2023: Anunț și informații importante

ÎNVĂȚĂMÂNT. Așteptarea pentru rezultatele sesiunii a doua a examenului de Bacalaureat se apropie de final. Candidații vor afla în curând cum au obținut în acest examen important pentru parcursul lor educațional. Iată când și cum vor fi publicate notele și informațiile esențiale pentru cei vizați.

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat a ajuns la final. Dar când vor fi publicate rezultatele Bacalaureatului Toamnă 2023? Ei bine, conform oficialilor din Ministerul Educației, primele rezultate vor fi făcute publice pe data de 25 august, vineri. Candidații vor putea afla astfel evaluarea muncii lor în această sesiune.

Rezultatele vor fi postate până la ora 12:00 pe platforma edu.ro, dar și în centrele de examen. Asemenea sesiunii de Bacalaureat din vară, aceste rezultate vor fi anonimizate pentru a respecta confidențialitatea candidaților.

În ceea ce privește contestațiile, candidații care nu sunt mulțumiți de rezultatele lor la Bacalaureatul Toamnă 2023 vor avea ocazia să depună contestații în ziua în care rezultatele sunt afișate, adică pe 25 august. Intervalul de timp în care pot fi depuse contestații este între orele 12:00 și 18:00.

Pentru a depune o contestație, candidații trebuie să completeze și să semneze o declarație prin care solicită reevaluarea lucrării lor. Această cerere poate fi depusă electronic sau în format fizic, în funcție de preferință.

Este important de menționat că nota minimă de promovare la Bacalaureatul din 2023 este 5 pentru fiecare probă. Pentru a promova examenul, candidații trebuie să obțină cel puțin 6, conform reglementărilor Ministerului Educației.

După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale ale Bacalaureatului Toamnă 2023 vor fi afișate pe 29 august. Trebuie să amintim că sesiunea de toamnă a adunat peste 33.900 de candidați, potrivit datelor centralizate de către Ministerul Educației. În cadrul acestei sesiuni, un număr semnificativ dintre candidați au ales să susțină examenul fie integral, fie în mod parțial.

Această sesiune a fost una deosebită, datorită implementării corectării digitale a lucrărilor. Totuși, în ceea ce privește procesul de corectare, criteriile de evaluare, baremele și tipurile de subiecte pentru problemele scrise au rămas neschimbate și au urmat aceleași standarde riguroase ca în trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare