ROCADĂ ÎN JUSTIȚIE – Se schimbă șeful procurorilor din Târgu Mureș

0
478

PROCURORI. Bianca Laura Găzdac îl va înlocui la conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş pe Mircea Radu Wechter. Decizia va fi făcută prin delegare (numire fără concurs, pe o perioadă limitată, de cel mult 6 luni) și va intra în vigoare din 2 ianuarie 2022.

 

Atât procurorul Bianca Laura Găzdac, cât și procurorul Mircea Radu Wechter sunt prim-procurori adjuncți ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, posturi câștigate prin concurs (numirile au intrat în vigoare în 1 ianuarie 2021 și sunt făcute pe o perioadă de 3 ani, până în ianuarie 2024), însă în urma delegării prim-procurorului Daniel Vale la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul teritorial Târgu Mureş, începând din 2 iulie 2021, Wechter a fost delegat pe o perioadă de 6 luni la șefia unității de parchet.

 

Acum, după expirarea delegării lui Wechter în funcția de prim-procuror, la șefia instituției va fi delegată celălalt prim-procuror adjunct, Găzdac. De asemenea, în funcția de prim-procuror adjunct (eliberată temporar de desemnarea lui Găzdac în funcția de prim-procuror) va fi delegată procurorul Oana Rozalia Brindea. Brindea, procuror din 2018 (procuror stagiar din 15 iulie 2016), a mai fost delegată în această funcție, care pe atunci era vacantă, și în perioada 15 februarie-15 august 2020.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ