Rodica Baciu: Cât ne mai lăsăm prostiți de sondaje făcute la comandă? / Meddig hagyjuk még, hogy a megrendelt közvélemény-kutatások bolondot csináljanak belőlünk?

ELECTORAL. „Hoțul neprins, negustor cinstit” zice un proverb românesc, dar odată prins, hoțul trebuie pedepsit!

Cu 3 zile înainte de alegeri se încearcă din nou o manipulare grosolană prin sondaje trimise direct în poștă la oameni, metodă folosită din 4 în 4 ani, de exact aceleași grupuri de interese. Se bazează pe faptul că ați uitat de fluturașii lui Claudiu Maior din 2020 în care se dădea aproape câștigători dar diferența reală era 20.000 de votanți.

 

Haideți să analizăm împreună situația sondajelor aruncate cu atâta ușurință în spațiul public și să tragem împreună concluzii înțelepte.

Astăzi am încheiat un sondaj propriu, realizat de către o firmă specializată, pe un eșantion reprezentativ de aprox. 1000 respondenți prin care avem următoarele rezultate:

 

Zoltan Soos – 23.95%

Rodica Baciu – 17.74%

Indeciși – 11%

Alți candidați (Radu Pescar, Cristian Vântu, Dorin Florea, Horațiu Suciu, Cosmin Pop, Radu Bălașă)  – 47.3%

 

Acest sondaj nu a fost niciodată destinat publicității ci pentru a avea o imagine reală asupra situației voturilor dar văzând minciuna evidentă prin care se încearcă să se pună o batistă peste ochii alegătorilor, nu pot să stau indiferentă.

Avem un număr mare de oameni care încă nu s-au hotărât iar prin susținerea acestora știu că putem câștiga aceste alegeri.

Avem de moment mai multe sondaje cu cifre contradictorii, culmea, realizate de către aceleași persoane și fiecare servesc clientului care le-a comandat.

Prin aceste sondaje de fapt se fură voturile altor candidați și se dă mesajul că nu votați pe alții că oricum nu au șanse dar asta nu este adevărat.

Istoria ne arată că se încearcă aceeași tactică ca la alegerile din 2020:

 

Concluzii importante:

  1. Alegătorii preferă candidata Rodica Baciu iar opțiunile de vot ma situează foarte aproape de primarul în funcție Zoltan Soos;
  2. Dintre cei care merg la vot, aproximativ 11% nu s-au hotărât cu cine să voteze;
  3. Fenomenul votului etnic s-a diminuat mult în ultimii ani și se menține doar în anumite categorii de vârstă;
  4. Încrederea în conducerea orașului a scăzut dramatic față de anul 2020;
  5. Sondajele comandate de PNL+PSD sunt făcute ca să le asigure accesul în continuare la banii statului, indiferent de pozițiile pe care le obțin, fie de primar sau viceprimari.

Duminică este “Duminica vindecării orbului din naștere” după Evanghelii și mă rog să nu ne mai lăsăm orbiți nici de sondaje, nici de manipularea mincinoasă a unor grupuri care doresc să se folosească încă 4 ani de banul public.

Minciuna robește și ne ține sub o dominație care alungă oamenii din oraș și care conduce spre regres, sărăcie și disperare. Să nu uităm că și în comunism tot pe baza de minciună și dezinformare eram ținuți în robie și în sărăcie.

Vă rog să pedepsim acest demers și să alungăm minciuna cu Adevărul și atunci când vom fi în cabina de vot să nu ținem cont deloc de ele și să votăm după cum ne îndeamnă conștiința.

Nu v-am făcut de cunoscut aceste informații ca să vă spun cu cine să votați, dar am fost provocată să le dau publicității văzând cum circulă toată dezinformarea pe baza unor sondaje comandate politic și cu rea credință pentru a proteja interese de grup și pentru a continua drumul spre regres, sărăcie și pentru a alunga oamenii din oraș.

 

Vă rog să mergeți la vot, eu cred că se poate schimba viitorul orașului nostru, nu vă lăsați manipulați, alegeți candidatul care vă inspiră încredere, nu votați pe “cineva” ca să nu câștige “altcineva”, uitați-vă la realizările și la caracterul fiecărui candidat.

 

În Adevăr și în Dreptate să ne alegem conducătorii.

 

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!

 


VÁLASZTÁSI. „A tetten nem ért tolvaj tisztességes kereskedő” – mondja egy román közmondás, de ha egyszer elkapják, a tolvajt meg kell büntetni! Három nappal a választások előtt újra durva manipulációval próbálkoznak, közvetlenül a postaládába küldött közvélemény-kutatásokkal, amely módszert minden négy évben pontosan ugyanazok az érdekkörök alkalmazzák. Abban bíznak, hogy elfelejtették Claudiu Maior 2020-as szórólapjait, amelyekben majdnem győztesnek tűnt, de a valós különbség 20.000 szavazó volt.

Nézzük meg együtt, mi is a helyzet ezekkel a közvélemény-kutatásokkal, amelyeket ilyen könnyedén dobnak a nyilvánosság elé, és vonjunk le együtt bölcs következtetéseket.

Ma befejeztünk egy saját közvélemény-kutatást, amelyet egy szakszerű cég végzett egy kb. 1000 fős reprezentatív mintán, és a következő eredményeket kaptuk:

Zoltan Soos – 23.95% Rodica Baciu – 17.74% Bizonytalanok – 11% Egyéb jelöltek (Radu Pescar, Cristian Vântu, Dorin Florea, Horațiu Suciu, Cosmin Pop, Radu Bălașă) – 47.3% Ez a felmérés soha nem volt szánva a nyilvánosságnak, hanem hogy valós képet kapjunk a szavazatok helyzetéről, de látva az egyértelmű hazugságot, amellyel megpróbálnak kendőt húzni a választók szemére, nem maradhatok közömbös.

Sok ember van, aki még nem döntött, és tudom, hogy az ő támogatásukkal megnyerhetjük ezeket a választásokat. Jelenleg több közvélemény-kutatás is van ellentmondásos adatokkal, melyeket ugyanazok az emberek végeztek, és mindegyik a megrendelő érdekeit szolgálja.

Ezekkel a felmérésekkel valójában más jelöltek szavazatait lopják el, és azt az üzenetet küldik, hogy ne szavazzatok másokra, mert úgysem esélyesek, de ez nem igaz. A történelem azt mutatja, hogy ugyanazt a taktikát próbálják alkalmazni, mint a 2020-as választásokon:

Fontos következtetések:

  1. A választók Rodica Baciu jelöltet részesítik előnyben, és a szavazási lehetőségek nagyon közel helyeznek a hivatalban lévő polgármesterhez, Zoltan Sooshoz;
  2. Azok között, akik elmennek szavazni, körülbelül 11% még nem döntött, kire szavazzon;
  3. Az etnikai szavazás jelensége az elmúlt években jelentősen csökkent, és csak bizonyos korcsoportokban marad fenn;
  4. A város vezetésébe vetett bizalom drámaian csökkent a 2020-as évhez képest;
  5. A PNL+PSD által megrendelt közvélemény-kutatások azért készülnek, hogy biztosítsák a további hozzáférést az állami pénzekhez, függetlenül attól, milyen pozíciókat szereznek meg, legyen az polgármester vagy alpolgármester.

Vasárnap az evangélium szerint a „születésétől fogva vak meggyógyításának vasárnapja”, és imádkozom, hogy ne hagyjuk magunkat tovább vakítani sem közvélemény-kutatásokkal, sem bizonyos csoportok hazug manipulációjával, akik még négy évig szeretnék használni a közpénzt. A hazugság rabságban tart, és olyan uralom alatt tart, amely elűzi az embereket a városból, és hanyatláshoz, szegénységhez és kétségbeeséshez vezet. Ne felejtsük el, hogy a kommunizmus alatt is hazugság és dezinformáció alapján tartottak minket rabságban és szegénységben.

Kérem, büntessük meg ezt a törekvést, és űzzük el a hazugságot az Igazsággal, és amikor a szavazófülkében vagyunk, egyáltalán ne vegyük figyelembe ezeket, és szavazzunk úgy, ahogy a lelkiismeretünk diktálja. Nem azért osztottam meg ezeket az információkat, hogy megmondjam, kire szavazzanak, hanem azért, mert provokáltak arra, hogy nyilvánosságra hozzam őket, látva, hogy a politikailag megrendelt és rosszindulatú közvélemény-kutatások alapján hogyan terjed a dezinformáció, hogy védjék a csoportérdekeket, és folytassák a hanyatlás, szegénység útját, és elűzzék az embereket a városból.

Kérem, menjenek el szavazni, hiszem, hogy megváltoztathatjuk városunk jövőjét, ne hagyják magukat manipulálni, válasszák azt a jelöltet, aki bizalmat ébreszt, ne szavazzanak „valakire” csak azért, hogy „valaki más” ne nyerjen, nézzék meg az egyes jelöltek eredményeit és jellemét.

Az Igazságban és Igazságosságban válasszuk meg vezetőinket.

Isten segítsen minket!

.

.

Comandat de: Candidat Independent – RODICA BACIU
CUI mandatar financiar: 24240351
Executat de: Asociația “Românii Uniți Acasă – RUA”-Msnews.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare