Rodica Baciu: Nu avem nevoie de primar nici maghiar, nici român, ne trebuie primar competent! / Nincs szükségünk sem magyar, sem román polgármesterre, nekünk hozzáértő polgármesterre van szükségünk!

ELECTORAL. Orașul Târgu Mureș a fost prea mult timp subiectul unor jocuri de culise și înțelegeri ascunse despre care cetățenii nu au știut nimic. Am simțit asta din plin, în primăvara anului 1990 când orașul nostru a trăit un dezastru și e trist că la fiecare rundă de alegeri mesajul principal al campaniilor sună asemănător și aduce o dezbinare de felul “noi contra ceilalți”.

 

Candidații români mereu sperie românii că, dacă nu îi votează pe ei, ajunge UDMR la putere, UDMR își asigură votul prin bau-baul primarului român, și uite așa am ajuns din orașul florilor, al ordinii și curățeniei, cândva un model în regiune, într-un oraș insalubru, cu gunoaie la vedere și stat cu orele în trafic.

 

Nu mai putem accepta așa ceva!

Am avut primar român, am avut și primar maghiar iar astăzi vedem un oraș care nu a avut viziune pe termen lung și pare fără nicio perspectivă, din care tinerii abia așteaptă să ajungă la vârsta la care să poată pleca.

 

Suntem de sute de ani împreună locuitori ai acestui oraș și nu se poate unii fără ceilalți, dar dacă nu vorbim adevărul, atunci mereu o să ne lovim de aceste atitudini care dezbină.

Pentru că mereu am văzut doar astfel de mesaje, m-am convins că este nevoie de o schimbare de mentalitate majoră și este nevoie de mine la aceste alegeri, candidat real independent și echidistant.

 

Ce putem face pentru a depăși această criză?

Simplu, aplicăm testul celor 3C: om de Caracter, de bună Credință și Competent!

Caracterul se dovedește prin trăirea în baza unor Valori precum Adevăr, Respect, Integritate!

 

Buna credință se arată prin implicarea în comunitate de-a lungul timpului.

Competența în cazul primarului se dovedește prin a fi bun Administrator, să se priceapă să gestioneze bugete, oameni, echipe, proiecte, să facă investiții și să asigure dezvoltare.

 

Dragi alegători, verificați singuri și faceți testul celor 3C, apoi alegeți cu multă responsabilitate și înțelepciune, după cum vă dictează conștiința.

 

Eu așa știu că după cum pomul se cunoaște după roade, așa și omul se cunoaște după fapte.

 

În 30 de ani în cadrul companiei MATEROM am dovedit că sunt capabilă să administrez investiții de anvergură, fonduri europene, logistică, resurse umane, iar experiența aceasta doresc să o pun în slujba orașului pentru că nu vreau să mai văd tineri care pleacă iar orașul să se sufoce în fiecare zi în traficul care se blochează. Prin candidatura mea la funcția de primar, mă pun în slujba cetățenilor pentru a aduce la primăria Târgu Mureș, un set de VALORI de la care să nu ne abatem și astfel să ajungem la PERFORMANȚĂ!

 

Să știți că nu ne ajută cu nimic să avem primar român sau maghiar pentru că în egală măsură suferim și de o parte și de alta, chiar mai mult, ne și urâm unii pe alții, în loc să vorbim și să găsim soluții.

 

Eu vă propun varianta: PRIMAR COMPETENT!

 

În 9 iunie vă invit la vot să alegeți Valori și Performanță pentru Primăria Târgu Mureș.


VÁLASZTÁS.  Marosvásárhely városa túl sokáig volt a háttérben zajló játszmák és rejtett megállapodások tárgya, amelyekről a polgárok nem tudtak semmit. Ezt teljes mértékben éreztük 1990 tavaszán, amikor városunk katasztrófát élt át, és szomorú, hogy minden választási fordulóban a kampányok fő üzenete hasonlóan hangzik, és “mi kontra ők” megosztottságot hoz.

 

A román jelöltek mindig megijesztik a románokat, hogy ha nem rájuk szavaznak, az RMDSZ kerül hatalomra, az RMDSZ pedig a román polgármester rémképével biztosítja szavazatait, és így a virágok, a rend és a tisztaság városából, amely egykor a régió modellje volt, egy szennyezett várossá váltunk, ahol a szemét látható és órákig kell állni a forgalomban.

 

Ezt már nem tudjuk elfogadni!

Volt román polgármesterünk, volt magyar polgármesterünk is, és ma egy olyan várost látunk, amelynek nincs hosszú távú víziója, és kilátástalannak tűnik, amelyből a fiatalok alig várják, hogy elérjék a kort, amikor elmehetnek.

 

Száz éve együtt lakosai vagyunk ennek a városnak, és nem lehet egymás nélkül élni, de ha nem mondjuk ki az igazságot, akkor mindig ezekkel a megosztó attitűdökkel fogunk szembesülni.

 

Mivel mindig csak ilyen üzeneteket láttam, meggyőződtem arról, hogy szükség van egy jelentős szemléletváltásra, és rám van szükség ezekben a választásokban, valóban független és pártatlan jelöltként.

Mit tehetünk azért, hogy túllépjük ezt a válságot?

Egyszerű, alkalmazzuk a 3C tesztet: egy Karakteres, Jóhiszemű és Hozzáértő embert!

A karakter az olyan értékek alapján történő életben nyilvánul meg, mint az Igazság, a Tisztelet és az Integritás!

 

A jóhiszeműség az idővel a közösségbe való bekapcsolódás révén mutatkozik meg.

A polgármester hozzáértése pedig azzal bizonyítható, hogy jó Adminisztrátor, ért a költségvetések, emberek, csapatok, projektek kezeléséhez, befektetésekhez, és biztosítja a fejlődést.

 

Kedves választók, ellenőrizzék maguk, és végezzék el a 3C tesztet, majd válasszanak nagy felelősséggel és bölcsességgel, ahogyan a lelkiismeretük diktálja.

Én úgy tudom, hogy ahogyan a fa a gyümölcséről ismerhető fel, úgy az ember is a tetteiről ismerhető meg.

 

30 év alatt a MATEROM cégnél bebizonyítottam, hogy képes vagyok nagyszabású beruházások, európai alapok, logisztika, humánerőforrások kezelésére, és ezt a tapasztalatot a város szolgálatába szeretném állítani, mert nem akarok többé fiatalokat látni, akik elmennek, és a város mindennap belefullad a forgalmi dugókba. Polgármesteri jelölésemmel a polgárok szolgálatába szeretném állítani magam, hogy olyan ÉRTÉKEKET hozzak Marosvásárhely polgármesteri hivatalába, amelyekről nem térünk le, és így ELÉRNI A TELJESÍTMÉNYT!

 

Tudják, hogy semmi haszna, ha magyar vagy román polgármesterünk van, mert ugyanúgy szenvedünk mindkét oldalon, sőt, még jobban, gyűlöljük egymást, ahelyett, hogy beszélnénk és megoldásokat találnánk.

 

Én a harmadik lehetőséget ajánlom: hozzáértő polgármestert!

 

Június 9-én arra kérem önöket, hogy szavazzanak Értékekre és Teljesítményre Marosvásárhely polgármesteri hivatalában.

 

 

 

Comandat de: Candidat Independent – RODICA BACIU
CUI mandatar financiar: 24240351
Executat de: Asociația “Românii Uniți Acasă – RUA”-Msnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare