Rodica Baciu: Podul peste Mureș, o soluție pentru circulația din Târgu Mureș

ELECTORAL. Încă înainte de campania electorală am vorbit despre construirea podului peste Mureș pentru că știu că aceasta este o problemă majoră a orașului.

Sunt sigură că în următorii 4 ani voi putea realiza acest pod peste râul Mureș, dacă voi fi primar al municipiului Târgu Mureș.

În administrație nu e suficient să promiți, trebuie chiar să ști ce și cum să faci!

Spre deosebire de alți candidați, eu chiar știu ce înseamnă să gestionezi proiecte majore pentru că cele de care m-am ocupat mereu au fost executate corect și la timp. Un proiect similar ca anvergură este Centrul Logistic Materom cu o suprafață de 10.000 mp, construit în 2 ani (2016-2018), proiect în valoare de 20 mil. euro.

Așa cum am făcut în mediul privat, am să fac și din calitatea de primar. Dacă mi-am pus ca obiectiv construcția podului, o investiție evaluată la aproximativ 30 mil. euro, atunci etapele de realizare sunt următoarele:

Studiu fezabilitate și Proiect Tehnic – între 6 și 9 luni

Obținerea avizelor – 3 luni

Achiziții și licitație – între 6 și 9 luni

Etapa de rezolvare a contestațiilor, daca va fi cazul  – 3 luni

Construcția efectivă – 18-24 luni.

Total durata proiect : termen minim 36 luni ( 3 ani)  sau termen maxim 48 luni ( 4 ani)

Aceste etape au fost verificate împreună cu primari si specialiști în construcții civile din întreaga regiune care mi-au confirmat că așa ar fi trebuit să se întâmple lucrurile. Dacă în alte localități s-a putut, înseamnă că nu Consiliul Local, nu legislația, nu finanțarea i-a oprit pe cei care au condus orașul ci lipsa de implicare, de știința și competență.

 

Din păcate, la această oră, nimeni nu ne spune concret, dacă în ultimii ani s-a făcut ceva concret pentru pod, înafară de promisiuni.

Finanțarea nu va fi o problemă pentru că am experiență, am găsit finanțări pentru multe proiecte și aici voi putea găsi banii necesari, fie din fonduri nerambursabile, fie chiar din bugetul primăriei, fie din credite. Știu exact cum se fac dosarele de obținere a finanțărilor pentru investiții.

 

Cred că se poate și că vom reuși. Dacă nu aș crede, nici nu m-aș apuca și nici nu aș aborda aceste subiecte. Vin cu soluții concrete și nu cu povești citite din cărți sau auzite de la alții. Nu vin nici cu acuzații și nici cu scuze, vin în fața târgumureșenilor cu un plan de proiect definit clar.

În tot ce am făcut până acum nu mi-am permis să nu mă țin de cuvânt și de termene. N-am întârziat plata salariilor, plata taxelor și impozitelor, n-am întârziat termenele de finalizare a proiectelor de investiții. De aceea, pot să promit că așa voi face și în cazul acestui proiect – construcția podului peste râul Mureș – și cu toate celelalte planuri de dezvoltare a orașului prezentate în timpul campaniei electorale.

 

Îmi plac provocările, îmi place să văd cum lumea se schimbă în jurul meu și cum îmi aduc aportul cu maximă implicare în aceste transformări atât de necesare.

Dragi cetățeni, nimic nu este un garant mai bun al performanței viitoare decât realizările din trecut. Vă rog să priviți cu atenție la fiecare candidat și să votați cu responsabilitate, pentru că acest vot vă afectează viața dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră.

Pe 9 iunie vă invit să alegeți Valori și Performanță la primăria Târgu Mureș.

Dumnezeu să ne ajute!

 

.

.

.

Comandat de: Candidat Independent – RODICA BACIU

CUI mandatar financiar: 24240351

Executat de: Asociația “Românii Uniți Acasă – RUA”-Msnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare