Transalpina redeschisă circulației pe 1 iunie

TURISM. Circulația pe Transalpina, una dintre cele mai pitorești și înalte drumuri din România, va fi redeschisă de la 1 iunie 2024, a anunțat directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol. Decizia a fost luată după o evaluare amănunțită a stării drumului de către o comisie formată din reprezentanți ai CNAIR, inclusiv de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova și Secția de Drumuri Naționale (SDN) Târgu Jiu.

Transalpina, cunoscută oficial ca DN67C, va fi deschisă circulației între orele 08:00 și 18:00. În afara acestui interval orar, accesul va fi interzis din motive de siguranță datorate specificului zonei montane și altitudinii mari.

De asemenea, au fost impuse anumite restricții pentru a asigura siguranța celor care traversează acest drum spectaculos:

  • Viteză maximă: 30 km/h
  • Interdicție pentru vehicule grele: Accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis.

Redeschiderea drumului vine după verificări detaliate pentru a se asigura că drumul este sigur pentru circulație. Transalpina, care leagă localitățile Rânca și Curpăt, este un drum montan de o frumusețe rară, oferind priveliști spectaculoase și atrăgând turiști din întreaga țară și din străinătate. Cu toate acestea, din cauza condițiilor meteo severe și a altitudinii, drumul este adesea închis pe timpul iernii pentru a preveni accidentele.

Cristian Pistol, directorul CNAIR, a precizat că, în urma inspecției, s-a concluzionat că Transalpina este în condiții bune și poate fi redeschisă în siguranță pentru publicul larg.

Redeschiderea Transalpina la începutul verii este așteptată să aibă un impact pozitiv semnificativ asupra turismului local. Transalpina este o destinație populară pentru motocicliști, cicliști și iubitori de natură datorită peisajelor impresionante și traseelor sinuoase. Localitățile din apropiere, precum Rânca și Obârșia Lotrului, se pregătesc să întâmpine un număr crescut de vizitatori, ceea ce va stimula economia locală.

Autoritățile recomandă șoferilor să fie prudenți și să respecte toate restricțiile de viteză și greutate. De asemenea, este important să fie pregătiți pentru schimbările rapide ale vremii, caracteristice zonelor montane, și să aibă echipamentele necesare pentru a face față eventualelor dificultăți.

Transalpina reprezintă o experiență deosebită pentru toți cei care aleg să o parcurgă, oferind peisaje spectaculoase și o aventură unică pe drumul „Regele Drumurilor” din România. Cu redeschiderea acestuia pe 1 iunie, sezonul estival promite să fie unul de neuitat pentru toți vizitatorii acestei rute montane remarcabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare