Rodica Baciu: Prioritatea numărul 1: Facem ordine în oraș! / Az első számú prioritás: Rendbe tesszük a várost!

ELECTORAL. Nu putem visa să devenim mai mult decât suntem astăzi dacă nu facem ordine în oraș, cât mai urgent.

Atunci când spun că facem ordine mă refer la ordine sub toate aspectele! În trafic, în administrație, în parcări și parcuri.

Lista proiectelor principale din această categorie include:

– Construire pod peste Mureș în 4 ani!

Costul estimat al acestei investiții este de 30 milioane euro și include următoarele etape: studiu Fezabilitate și Proiect Tehnic (6-9 luni), Obținere avize (3 luni), Etapa achiziții (6-9 luni), Contestații (3 luni), Execuția efectivă (18-24 luni).

– Optimizarea circulației în oraș prin soluții inteligente:

Vom atrage la Târgu Mureș experți naționali și internaționali în gestionarea traficului care să găsească soluții inteligente de reconfigurare a principalelor căi de circulație și să conducă la o fluidizare mai bună a traficului din oraș.

Îmi propun optimizarea și dezvoltarea semaforizării inteligente precum și soluții simple așa cum sunt schimbarea accesului pe anumite străzi, degajarea mai rapidă a unor zone ce se blochează și restricționarea unor categorii de mașini etc.

– Program anual de asfaltare și refacere străzi:

Trebuie să intervenim în mod sistematic pentru a înlocui straturile de uzură. Șoferii trebuie să poată rămâne vigilenți la ceilalți participanți la trafic și nu la gropile din asfalt.

Acolo unde se cere se vor înlocui bordurile și se vor realiza rampe de acces facil pentru cărucioare și scaune cu rotile.

Alături de experții în trafic și pe baza unui studiu amănunțit se vor schimba unele sensuri de circulație, accese în zonele de școli, se vor reconfigura anumite intrări in oraș și se vor introduce anumite restricții de trafic care se impun, pentru a îmbunătăți calitatea traficului din oraș.

– Program de curățenie și îngrijire spații verzi:

Trebuie să intervenim în mod sistematic și în baza unui calendar clar în toate zonele verzi ale orașului și responsabilizarea echipelor. Curățenia orașului este cartea noastră de vizită și este importantă pentru sănătatea cetățenilor. Se va întocmi un program clar, transparent și sistematic de curățenie în tot orașul.

– Parcări publice în zonele de interes:

Primăria va dezvolta un proiect multianual de construire și accesibilizare de parcări în zonele cele mai de interes dar și în cartiere, care să permită cetățenilor și celor care ne vizitează orașul să se bucure de atracțiile turistice, de evenimentele culturale și de infrastructura de sănătate.

 

Dragi târgumureșeni, am o viziune pe termen lung asupra modului în care trebuie să se dezvolte acest oraș și am împărtășit cu dumneavoastră aceste propuneri. Îmi doresc să am alături pe cât mai mulți oameni din acest oraș și să lucrăm împreună pentru a da un nou avânt de dezvoltare orașului.

Lista completă a proiectelor o puteți consulta aici: https://rodicabaciu.ro/program/

În data de 9 iunie vă invit să alegeți Valori și Performanță la primăria Târgu Mureș!

 


VÁLASZTÁS. Nem álmodhatunk arról, hogy többé válunk, mint amik ma vagyunk, ha nem csinálunk rendet a városban, a lehető leghamarabb. Amikor azt mondom, hogy rendet csinálunk, minden szempontból rendet értek! A forgalomban, az adminisztrációban, a parkolókban és a parkokban. Az ebbe a kategóriába tartozó főbb projektek listája a következő:

  • Híd építése a Maros felett 4 év alatt!

A beruházás becsült költsége 30 millió euró, és a következő szakaszokat tartalmazza: Megvalósíthatósági tanulmány és Műszaki terv (6-9 hónap), Engedélyek beszerzése (3 hónap), Közbeszerzési szakasz (6-9 hónap), Fellebbezések (3 hónap), Tényleges kivitelezés (18-24 hónap).

 

  • A forgalom optimalizálása a városban intelligens megoldásokkal:

Országos és nemzetközi forgalomkezelési szakértőket fogunk vonzani Marosvásárhelyre, hogy intelligens megoldásokat találjanak a főbb közlekedési utak átrendezésére és a városi forgalom jobb áramlásának elérése érdekében. Célom az intelligens jelzőlámpák optimalizálása és fejlesztése, valamint olyan egyszerű megoldások bevezetése, mint egyes utcák hozzáférésének megváltoztatása, a forgalom gyorsabb levezetése a blokkolt területeken és bizonyos járműkategóriák korlátozása stb.

 

  • Éves aszfaltozási és utcafelújítási program:

Rendszeresen be kell avatkoznunk a kopórétegek cseréje érdekében. A sofőröknek a többi közlekedési résztvevőre kell figyelniük, nem az aszfalt gödreire. Ahol szükséges, a szegélyeket is kicseréljük, és könnyen hozzáférhető rámpákat építünk babakocsik és kerekes székek számára. A forgalmi szakértőkkel együttműködve és alapos tanulmány alapján megváltoztatjuk egyes forgalmi irányokat, az iskolák környékének hozzáférését, egyes városi bejáratokat átrendezünk, és szükség esetén bizonyos forgalmi korlátozásokat vezetünk be a városi közlekedés minőségének javítása érdekében.

 

  • Tisztítási és zöldterület-gondozási program:

Rendszeresen és egy világos naptár alapján kell beavatkoznunk a város minden zöld területén, és felelőssé tenni a csapatokat. A város tisztasága a mi névjegyünk, és fontos a polgárok egészsége szempontjából. Világos, átlátható és rendszeres tisztítási programot készítünk az egész városra.

  • Nyilvános parkolók az érdekes területeken:

Az önkormányzat többéves projektet dolgoz ki parkolók építésére és hozzáférhetővé tételére a legérdekesebb területeken, de a lakónegyedekben is, hogy lehetővé tegye a polgároknak és a városunkba látogatóknak, hogy élvezhessék a turisztikai látványosságokat, a kulturális eseményeket és az egészségügyi infrastruktúrát.

Kedves marosvásárhelyiek, hosszú távú vízióm van arról, hogyan kell fejlődnie ennek a városnak, és megosztottam Önökkel ezeket a javaslatokat. Szeretném, ha minél több embert magam mellett tudhatnék ebben a városban, és együtt dolgoznánk a város fejlesztésének új lendületéért.

A projektek teljes listáját itt találhatják: https://rodicabaciu.ro/program/

Június 9-én kérem, válasszák az Értékeket és Teljesítményt Marosvásárhely polgármesteri hivatalában!

.

.

Comandat de: Candidat Independent – RODICA BACIU

CUI mandatar financiar: 24240351

Executat de: Asociația “Românii Uniți Acasă – RUA”-Msnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare