Rolul crucial al femeilor în protejarea mediului: declarațiile ministrului Mircea Fechet la Conferința PRIAevents

PROTECȚIA MEDIULUI. În cadrul primei conferințe dedicate femeilor care activează în domeniul mediului și sustenabilității din România, organizată joi la București, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a subliniat importanța și contribuția semnificativă a femeilor în protejarea mediului și în gândirea pe termen lung.

Femeile și protecția mediului
“Femeile reușesc, de foarte multe ori, să protejeze mediul sau să se gândească la generațiile viitoare poate mai mult decât o fac bărbații”, a declarat Fechet. El a apreciat tema dezbaterii și a evidențiat faptul că, în viața de zi cu zi, fie în cadrul familiei, fie în activitatea ministerului, echipa de conducere este alcătuită în mare parte din femei. Ministrul a recunoscut că atunci când solicită performanță și dedicare aproape totală pentru un anumit subiect, acest lucru se întâmplă cel mai des în colaborarea cu femeile.

Exemple de implicare și succes
Fechet a adus în discuție mai multe exemple de succes în care femeile au avut un rol esențial. “Ori de câte ori mă sună doamna Mateescu (Elena Mateescu, director general ANM – n. r.), știu că ANM-ul e pe mâini bune. Știu că programele care merg cel mai bine din PNRR sunt cele pe care le gestionează dânsa”, a subliniat ministrul. El a continuat cu menționarea altor figuri proeminente din domeniu, cum ar fi Oana Marciana Ozmen, Mihaela Frăsineanu, Alexandra-Maria Bocşe și Gemma Webb, cu care colaborează îndeaproape pentru a asigura un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

O colaborare fructuoasă
Ministrul a evidențiat că implicarea femeilor în domeniul mediului și sustenabilității se concretizează în activități de succes și decizii rapide și eficiente. “Colaborăm îndeaproape și încercăm să lăsăm generațiilor următoare, împreună, un mediu cel puțin la fel de bun, precum l-am avut noi”, a susținut Fechet.

Importanța Conferinței PRIAevents
Această conferință organizată de PRIAevents reprezintă un pas important în recunoașterea și promovarea rolului esențial al femeilor în protejarea mediului. Evenimentul a adus în prim-plan realizările și provocările cu care se confruntă femeile din acest domeniu, oferind o platformă pentru schimbul de idei și bune practici.

Declarațiile ministrului Mircea Fechet subliniază importanța implicării femeilor în protejarea mediului și în promovarea sustenabilității. Exemplele de succes menționate de acesta demonstrează că femeile joacă un rol crucial în acest domeniu, contribuind semnificativ la implementarea și gestionarea eficientă a programelor de mediu. Conferința PRIAevents a fost o oportunitate excelentă de a recunoaște și celebra aceste realizări, încurajând totodată implicarea continuă a femeilor în eforturile de protejare a mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare