Românca Cristina Neagu, inclusă pentru a patra oară în cariera sa în Women’s EHF Euro 2022 All-Star Team

SPORT. Fundașul stânga român Cristina Neagu și-a asigurat locul în All-Star Team pentru a patra oară în carieră, după o săptămână de performanțe explozive la Campionatul European de handbal 2022 de la Skopje, în Macedonia de Nord, unde a condus tricolorele României în tot turneul principal.

Jucătoarea de la CSM București a fost cea mai bună marcatoare a țării sale, cu 39 de goluri, și s-a clasat pe locul opt în clasamentul general, devenind astfel cea mai eficientă mașină de goluri din toate timpurile în istoria competiției, atât la feminin, cât și la masculin.

Cu un final dramatic în cariera sa internațională, căpitanul în vârstă de 34 de ani a criticat în permanență oficialii la acest turneu – inclusiv arbitrii austrieci Ana Vranes și Marlis Wenninger pentru că nu au avertizat-o pe Itana Grbić pentru dubla sa schimbare de dribling, ceea ce a dus la înfrângerea controversată a României în fața Muntenegrului cu 34-35.

“Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a terminat așa cum mi-aș fi dorit, dar am dat totul, așa cum fac întotdeauna. Mulțumesc tuturor celor care sunt mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puțin bune!”, scrie ea pe pagina sa de Facebook.

Norvegianca Nora Mørk a oferit însă statistici mai impresionante la ediția din acest an, cu 50 de goluri din 64 de aruncări, însă compatrioata sa Henny Reinstad a fost încoronată cea mai valoroasă jucătoare.

Din lotul echipei mai fac parte Cleopatre Darleux (Franța, portar), Emma Friis (Danemarca, aripă stângă), Stine Oftedal (Norvegia, fundaș central), Katrin Klujber (Ungaria, fundaș dreapta), Jovanka Radičević (Muntenegru, aripă dreaptă) și Pauletta Foppa (Franța, jucătoare de linie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare