Românca Daria-Măriuca Silișteanu triumfă la Campionatele Europene de Juniori de la Vilnius

SPORT. Într-o zi plină de emoții și succese, înotătoarea română Daria-Măriuca Silișteanu a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri spate, la Campionatele Europene de Juniori de la Vilnius, Lituania. Performanța remarcabilă a tinerei sportive a fost cronometrată cu un timp de 1 minut 00 secunde 72/100, devansându-le pe maghiara Lora Komoroczy și pe spaniola Estella Llum Tonrath Nollgen.

Performanțe notabile pentru echipa României
În proba similară masculină, Alexandru Constantinescu a demonstrat și el o formă excelentă, clasându-se pe locul patru, cu un timp de 55 secunde 38/100. Podiumul a fost ocupat de italianul Daniele Del Signore, irlandezul John Shortt și cehul Jakub Jan Krischke.

Rezultatele la 400 m liber
Robert-Andrei Badea și Nandor Nagy au avut prestații solide în proba de 400 metri liber, terminând pe locurile cinci și, respectiv, șapte. Badea a încheiat cursa în 3 minute 53 secunde 89/100, în timp ce Nagy a fost cronometrat cu 3 minute 54 secunde 36/100. Andrei Proca, deși nu a trecut de serii, a luptat curajos, înregistrând un timp de 3 minute 57 secunde 86/100.

Prestația fetelor la 400 m liber
În finala feminină de la 400 metri liber, Rebecca-Aimee Diaconescu, care este calificată la Jocurile Olimpice din 2024 în proba de 200 metri liber, s-a clasat pe locul șapte cu un timp de 4 minute 17 secunde 17/100. Coechipierele ei, Diana Stiger, Ioana Știrbu și Briana Păun, nu au reușit să treacă de serii, dar au demonstrat determinare și curaj.

Rezultatele la ștafetă
România a avut o prezență semnificativă și în probele de ștafetă. Echipa feminină de 4×100 metri mixt, formată din Daria-Măriuca Silișteanu, Brigitta Vass, Denisa-Maria Bacalu și Rebecca-Aimee Diaconescu, s-a clasat pe locul șapte în finală. De asemenea, echipa masculină de 4×100 metri mixt, compusă din Robert Badea, Matei State, Vlad Mihalache și Darius Coman, a ratat calificarea în finală, dar a luptat cu dârzenie.

Bilanțul impresionant al României
România a încheiat competiția cu un bilanț impresionant de șapte medalii: patru de aur, două de argint și una de bronz. Performanțele notabile au fost realizate de Vlad-Ștefan Mihalache (200 metri fluture), Robert-Andrei Badea (200 metri mixt și 400 metri mixt) și Daria-Măriuca Silișteanu (100 metri spate). Medaliile de argint au fost câștigate de Rebecca-Aimee Diaconescu (200 metri liber) și Aissia-Claudia Prisecariu (200 metri spate), iar bronzul a fost obținut de Alexandru Constantinescu (200 metri spate).

Clasamentul final pe medalii
În clasamentul pe medalii, România s-a situat pe locul patru, fiind devansată de Italia (13 aur, 9 argint, 3 bronz), Ungaria (4 aur, 3 argint, 4 bronz) și Turcia (4 aur, 3 argint, 3 bronz). Acest rezultat reflectă talentul și dedicarea sportivilor români, precum și eforturile antrenorilor și susținătorilor.

Performanțele remarcabile ale înotătorilor români la Campionatele Europene de Juniori de la Vilnius nu doar că au adus mândrie națională, dar au demonstrat și potențialul imens al României în sporturile acvatice. Succesul Daria-Măriuca Silișteanu și al colegilor săi marchează un moment important în istoria înotului românesc, inspirând tinerii sportivi să aspire la excelență și să atingă noi culmi în cariera lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare