România – 5 medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

MEDALII. Elevii români au strălucit în lumina competiției la cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică, care a avut loc între 10 și 20 august în Chorzow, Polonia. Într-o competiție ce a adunat participanți din 53 de țări, elevii noștri au reușit să cucerească nu mai puțin de cinci medalii, semn al excelenței în educația științifică, conform informațiilor furnizate sâmbătă de către Ministerul Educației.

Andrei Dragomir, un elev remarcabil de la Liceul Internațional de Informatică București, s-a învrednicit de medalia de aur și s-a remarcat prin obținerea celui mai înalt punctaj în cadrul probei teoretice. O adevărată dovadă a profunzimii cunoștințelor sale și a pregătirii temeinice.

Elevii Teofil Voicu, de la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, Mendel Mendelsohn și Bogdan Ciocârlan, ambii de la Liceul Internațional de Informatică București, au cucerit cu mândrie medalii de argint, demonstrând nu doar cunoștințe solide, ci și o abordare îndrăzneață a subiectelor de competiție.

În plus, George Vladimir Necula, tot de la Liceul Internațional de Informatică București, s-a alăturat galeriei de învingători, obținând o medalie de bronz care atestă angajamentul său constant în cercetarea și înțelegerea astronomică.

Cu atât mai impresionantă este realizarea acestor tineri în contextul unei competiții internaționale de asemenea anvergură. În efortul lor de a excelat, acești elevi nu au fost singuri, ci au fost îndrumați de către profesori dedicați și pasionați. Lect. dr. Cristian Pîrghie de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și prof. dr. Petru Crăciun de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava și-au adus contribuția la succesul acestor tineri minunați.

Ministerul Educației a dorit să împărtășească mândria pentru realizările acestor tineri strălucitori, dar și recunoștința pentru profesorii coordonatori și pentru toți cei care i-au susținut în călătoria lor spre excelență. Într-adevăr, aceste medalii reprezintă nu doar succes individual, ci și o confirmare a potențialului educațional al României în domeniul științelor exacte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare