România 7 medalii la Jocurile Balcanice pe categorii de vârstă în doar a doua zi a competiției

SPORT. Într-o demonstrație strălucitoare a abilităților gimnaștilor români, țara noastră a adunat nu mai puțin de 7 medalii, din care trei de aur, trei de argint și una de bronz, în cea de-a doua zi a Jocurilor Balcanice pe categorii de vârstă desfășurate la București.

Medaliile de aur și argint au venit în urma competiției de Perechi Mixte ND (9-11 ani). Echipa României 1, reprezentată de Nadia Maria Zelesneac și Robert Ristea, a ocupat primul loc cu 17.300 puncte, în timp ce echipa României 2, Crina Rebeca Mișu și Vlad Theodor Ciurea, a cucerit argintul cu 16.600 puncte. Echipa Moldovei 1 s-a clasat pe locul trei cu 16.150 puncte.

În ceea ce privește competiția la Aerobic Dance pentru gimnaștii de 9-11 ani, România a obținut argintul și bronzul. Ungaria a ocupat primul loc cu 16.900 puncte, în timp ce România 1 (Andra Ionescu, Ruxandra Oancea, Maria Goncear, Alessia Apostol, Maya Ion, Adelina Caratas, Andra Aciobăniții, Andreea Stoica) a obținut argintul cu 16.450 puncte. Echipa României 2 (Ingrid Bărbieru, Karina Petru, Anastasia Chiosea, Andra Mihuta, Maria Bica, Ana Filimon, Anastasia Vintilă, Corina Bucătica) a câștigat medalia de bronz cu 16.300 puncte.

În cadrul competiției pe echipe, România a fost decorată cu aur la Juniori și ND, în timp ce echipa Age Group a câștigat argintul.

La proba Grup, au avut loc calificări la toate cele trei categorii. La Juniori, România (Raisa Alexe, Emma Rotaru, Melissa Fărcuța, Alessia Vrânceanu, Alexandra Andrei) a obținut primul loc cu 18.500 puncte, devansând Ungaria cu 18.050 puncte și Turcia cu 17.400 puncte. La Age Group (12-14 ani), competiția a fost echilibrată, cu primele 4 echipe calificate având șanse la medalia de aur. România 1 (Sara Buda, Cristina Berbece, Alina Căpitan, Daria Kasler, Maria Neacșu) și România 2 (Ana Drăghici, Ștefania Mușat, Andreea Stoica, Andra Ionescu, Andra Aciobăniții) s-au clasat pe locurile 2-3, cu 17.550 puncte, respectiv 17.500 puncte, în timp ce primul loc a fost ocupat de Bulgaria cu 17.700.

La categoria celor mai mici gimnaști, ND, sportivii din Ungaria au câștigat calificările cu 17.100 puncte, fiind urmați de România 2 (Roxana Răileanu, Antonia Vasilescu, Sara Avram, Diana David, Amalia Iancu) cu 16.900 puncte și Bulgaria cu 16.600 puncte, în timp ce România 1 (Luca Greu, Nadia Zelesneac, Natalis Chiosea, Robert Ristea, Cristina Ciurea) s-a clasat pe locul patru cu 16.400 puncte.

Diferența dintre primele două echipe la competiția de Aerobic Dance Juniori a fost de doar 0.05 puncte, cu România 2 (Melissa Fărcuța, Alessia Vrânceanu, Alexandra Andrei, Bianca Voicu, Isabel Colioglu, Mara Dragomir, Bianca Campan, Maia Balogh) obținând 17.150 puncte și Ungaria cu 17.100 puncte. Echipa României 1 (Lavinia Ionescu, Ștefania Pintilescu, Sara Stamate, Iasmina Stoian, Ioana Tatu, Sofia Grecu, Melisa Giura, Anamaria Moldovanu) s-a clasat pe locul patru cu 16.550 puncte.

În ceea ce privește finala individuală, Ana Drăghici și Maria Toma au reușit să se califice la Age Group, ocupând locurile 6 și 7, ambele cu același punctaj de 16.750. România a fost reprezentată de Anton Daniel și Alexandru Berbece în finala individuală masculină a juniorilor (15-17 ani), ocupând locurile 2 și 3, iar în aceeași probă la Age Group (12-14 ani), Cosmin Cenușă a obținut locul al doilea, urmat de David Marin pe locul patru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare