România a obținut medaliile de bronz la Cupa Mondială Culinară 2022

CULINAR. Bucătarii români au obținut o medalie de bronz la categoria echipe regionale la Culinary World Cup 2022, în timp ce la categoria individual au obținut șapte medalii de bronz și una de argint.

Competiția a avut loc în Luxemburg și este primul eveniment major după o pauză de doi ani din cauza pandemiei.

Din echipa României care a obținut medalia de bronz au făcut parte specialiști în gastronomie din Galați, Brăila, Vaslui, Brașov, Târgoviște și Oradea.

“Am luat ca temă sustenabilitatea. Am început cu o pasăre phoenix care a fost piesa centrală a ciocolatei noastre. […] Masa noastră a fost compusă din șase secțiuni. O secțiune de albușuri, un platou festiv, a treia secțiune de antreuri unde am avut două antreuri – unul rece și unul cald, o secțiune de meniu gourmet. Apoi am avut patru tipuri de prăjituri de patiserie și ultima secțiune de petits fours”, a declarat pentru Euronews Cerasela Lungu, maestru bucătar și căpitan al echipei României.

Lungu a mai explicat că echipa României a ales să nu pregătească mâncare tradițională românească pentru că “juriul internațional nu înțelege 100% gastronomia noastră”.

“Bucătarii noștri au fost întotdeauna foarte buni. S-au întors cu medalii de fiecare dată, chiar și cu aur la un moment dat. Ei știu să facă mâncăruri extraordinare și să adauge gust”, a declarat Laurențiu Măță, directorul Asociației Naționale a Bucătarilor din Turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare