Români din toate colțurile lumii, premiați la Gala Excelenței de la Madrid

DISTINCȚII. În cadrul Galei de la Madrid au fost distinși cu „Trofeul Excelenței” 61 de români din toate colțurile lumii, la categorii precum Afaceri, Artă și Cultură, Învățământ universitar sau Mediul asociativ.

Sunt români plecaţi de peste 10 ani din ţară, care au cariere strălucite în statele lor de adopţie şi au devenit adevăraţi ambasadori de imagine în toată lumea.

La secţiunea “Diplomat de carieră” a fost premiat şi ambasadorul României în Spania, George Bologan, care a vorbit despre importanţa pe care o au astfel de premii în restabilirea încrederii. “Cred că este foarte important să încercăm să regenerăm sentimentul respectului şi să facem în aşa fel încât să pătrundă în lume şi sentimentul admiraţiei, nu doar cel al nemulţumirii, al cârcotelii, care de multe ori este toxic şi nu sădeşte încrederea unora în ceilalţi“, a declarat domnia sa, George Bologan.

Emoțiile au fost foarte mari. Mă bucur că am primit acest premiu. Trebuie să recunosc, nu e altceva decât o recunoștință pentru activitatea pe care eu o fac eu cu tot dragul și o activitate pe care o desfășor în folosul comunității românești stabilite în Anglia. Mă mândresc că marea majoritate a clienților mei sunt vorbitori de limba română, sunt conaționali de-ai mei și cred că ăsta e un lucru care mă bucură și mă face să mă trezesc cu drag în fiecare dimineață să merg la muncă, să pot să-mi ajut conaționalii care, din păcate, au nevoie de sfaturi juridice“, a declarat Remus Robu, câștigătorul Trofeului de Excelență pentru activitatea pe care o desfășoară ca avocat în Marea Britanie.

Smaranda Kafka, o româncă stabilită la Sidney, Australia, premiată pentru întreaga activitate în domeniul literaturii, susține că acest premiu o onorează: “Am fost foarte surprinsă și onorată, în același timp. Inițial chiar m-am întrebat: acest trofeu de excelență este dat pentru ce am făcut învățământ, pentru ce am realizat în Sidney, unde numele meu apare bătut în piatră în Homebușh datorită activității din timpul Olimpiadei, 1999 – 2000, când am făcut parte din echipa specială de protocol și relații care lucra în interiorul aeroportului și la sfârșit am fost onorați prin a ne pune numele pe aceasta alee din Homebush. Dacă mergeți puteți să vedeți. Nici nu m-am gândit, instictiv am scris Smaranda Kafka și dedesubt România, pentru ca acest lucru să rămână pentru viitor. Deci noi suntem plecați din țară din 1992, avem 30 de ani de când am plecat, vorbim în casă românește, fiul nostru vorbește românește cu cei doi nepoței și prin tot ce facem suntem legați de țară, indiferent unde locuim.”

Gala Excelenței de la Madrid a adus alături români cu rezultate excepționale din trei continente – Australia, Europa și America de Nord – și a fost un bun prilej pentru a evidenția valoarea românilor în lume și apartenența la limba , cultura și identitatea românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare