România, al doilea producător de biciclete din Europa, dar cu piste reduse

TRANSPORT. România se distinge ca al doilea producător de biciclete din Europa, însă se confruntă cu o utilizare scăzută a acestora. Una dintre principalele probleme este lipsa pistelor pentru bicicliști și calitatea slabă a celor existente.
De exemplu, în București, există doar 12 kilometri de pistă pentru biciclete pe care oamenii se pot deplasa în siguranță, iar multe dintre acestea sunt doar desene pe asfalt, nu piste propriu-zise.

Conform datelor Eurostat, în 2022, România a produs peste 2,6 milioane de biciclete. Cu toate acestea, numărul pistelor pentru bicicliști rămâne insuficient.
La Arad, de exemplu, sunt marcați pe hartă cei mai mulți kilometri de pistă, aproximativ 135. Cu toate acestea, doar 18 dintre aceștia sunt construiți conform standardelor europene, cu delimitare corespunzătoare și siguranță pentru cicliști.

Cu toate acestea, bicicleta rămâne o opțiune convenabilă și rapidă pentru mulți bicicliști, mia ales în cazul distanțelor scurte.
În Uniunea Europeană, producția de biciclete a crescut semnificativ în ultimii ani. Italia se află înaintea României ca producție, dar mulți dintre bicicliști se plâng de infrastructura slabă și de lipsa pistelor adecvate pentru ciclism.
Reprezentanții industriei bicicletelor din România explică că o parte din producția de biciclete este destinată exportului, în timp ce numărul bicicletelor disponibile pentru utilizatorii români rămâne limitat.

Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City, subliniază că este necesară o infrastructură mai bună pentru a susține ciclismul. Asta include extinderea pistelor pentru biciclete, programe de încurajare a ciclismului și colaborări cu autoritățile publice centrale și locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare