România BeActive 2024/2025 – promovând sportul și activitatea fizică în țara noastră

SPORT. Astăzi, România a dat un pas important în promovarea sportului și a activității fizice în rândul populației sale. Agenția Națională pentru Sport a semnat un contract de finanțare cu Comisia Europeană pentru proiectul Romania BeActive 2024/2025, care va coordona Săptămâna Europeană a Sportului în următorii doi ani. Acest proiect, în valoare de 320.000 de euro pentru cei doi ani, reprezintă o inițiativă crucială în încurajarea tuturor românilor să îmbrățișeze un stil de viață activ și sănătos.

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o campanie extinsă la nivel european, inițiată de Comisia Europeană, care își propune să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă. Este un efort concentrat și descentralizat, care implică coordonatori naționali și parteneri angajați activ în sprijinirea evenimentului.

Ca Organism Național de Coordonare pentru România, Agenția Națională pentru Sport va focaliza eforturile în jurul a două priorități principale ale campaniei #BeActive pentru anii 2024 și 2025:

  • Sprijinirea activității fizice, a sportului și a sectorului sportiv în țară.
  • Promovarea unui stil de viață sănătos, care include sportul, activitatea fizică, alimentația sănătoasă, condițiile de mediu și alte aspecte care contribuie la o bună sănătate generală.

Ediția din 2024 a campaniei #BeActive va avea un accent special pe promovarea valorilor europene și a Modelului sportiv european, în concordanță cu Valorile olimpice și moștenirea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris. Această ediție va acorda o atenție deosebită promovării durabilității și a sportului incluziv, urmărind să aducă împreună comunitățile și să inspire o viață activă și echilibrată.

În cadrul proiectului Romania BeActive 2024/2025, vor fi organizate numeroase activități și evenimente pentru a încuraja participarea cetățenilor la sport și activități fizice. De la competiții sportive și sesiuni de fitness, până la evenimente culturale și programe educaționale despre beneficiile unui stil de viață activ, inițiativa va oferi oportunități variate pentru oameni de toate vârstele și nivelurile de pregătire fizică.

Săptămâna Europeană a Sportului reprezintă o oportunitate unică pentru România de a promova sănătatea, bunăstarea și coeziunea socială prin intermediul sportului și al activității fizice. Prin proiectul Romania BeActive 2024/2025, țara noastră va fi în centrul unei mișcări europene care încurajează fiecare individ să fie activ și să se bucure de beneficiile unei vieți sănătoase și echilibrate. Rămâneți conectați pentru a afla mai multe despre activitățile planificate și cum puteți participa și voi la această inițiativă inspirațională!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare