România este încă departe de Visa Waiver Program (Programul de scutire a vizelor) pentru SUA

TURISM. Rata de respingere în rândul românilor care au solicitat vize de intrare în SUA a fost anul trecut de 17% – față de cei 3% necesari țării pentru a intra în Programul de scutire de viză, a declarat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Mulți oameni aplică fără a fi conștienți de riscurile pe care și le asumă completând neglijent formularele; este nevoie de o campanie de informare publică pentru a oferi informații despre această aplicație, a explicat ambasadorul Muraru.

Există două componente pentru aderarea la Programul de scutire de viză. Pe de o parte, există condiții care acoperă o gamă largă de domenii în sfera securității, precum integritatea frontierelor, sistemul de eliberare a pașapoartelor, regimul de cetățenie și schimbul de informații privind terorismul și crima organizată. Și pe de altă parte, rata de refuz a vizei trebuie să fie mai mică de 3% într-un an fiscal.

În ceea ce priveşte prima categorie de obiective, România își propune să le îndeplinească până la sfârșitul acestui an fiscal la sfârșitul lunii septembrie, deci ar mai rămâne de îndeplinit doar criteriul ratei de refuz, a spus Muraru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare