România este parte a viitoarei strategii a SUA pentru Marea Neagră

POLITIC. România este parte a viitoarei Strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră, dovadă a bunei funcționări a Parteneriatului strategic pe care ţara noastră îl are cu SUA, o recunoaștere a importanței regiunii Mării Negre şi implicit a rolului României în asigurarea stabilității şi securității întregii Europe.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a salut decizia Congresului SUA de includere a Strategiei în Legea Omnibus pentru anul 2023, lege care prevede cheltuielile bugetare ale Guvernului american.
“Un climat sporit de securitate va genera implicit mai multe investiții în economia românească”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Secretarul de Stat al SUA împreună cu șefii altor agenții federale americane vor trebui să prezinte Congresului o strategie de lucru cu aliații NATO din regiunea Mării Negre, în termen de șase luni de la promulgarea legii Omnibus, pentru aprofundarea relațiilor economice, consolidarea asistenței economice și de securitate pentru statele din regiune, a anunțat Ambasada României la Washington.

“Elaborarea unei strategii a SUA față de regiune va constitui un instrument substanțial și comprehensiv pe care Romania îl susține pe deplin. În sprijinul acestei cauze, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, precum și diplomații Ambasadei României la Washington au purtat, încă de la debutul sesiunii legislativului SUA, numeroase discuții cu membri și experți ai Congresului american. De asemenea, tema Mării Negre se află constant pe agenda politică a ambasadei, în decursul anului fiind organizate numeroase evenimente care au avut drept scop creșterea vizibilității regiunii în rândul decidenților americani”, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare