România își menține angajamentul față de refugiații ucraineni: declarația Premierul Marcel Ciolacu

AJUTOR UCRAINA. Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații încurajatoare vineri, asigurând poporul român și comunitatea internațională că România va continua să acorde ajutor refugiaților ucraineni care au găsit adăpost în țară în timpul conflictului din Ucraina.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Iași, Premierul Ciolacu a subliniat importanța menținerii sprijinului pentru acești refugiați, evidențiind situația dificilă în care se află mulți dintre ei. Cu un număr impresionant de 84.000 de cetățeni ucraineni care s-au stabilit în România de la declanșarea războiului în februarie 2022, Premierul a subliniat necesitatea continuării eforturilor pentru a-i sprijini.

“O să ne menținem ajutorul pe care îl dăm refugiaților ucraineni”, a declarat Premierul Ciolacu, adăugând că mulți dintre acești refugiați sunt familii întregi, inclusiv mame cu copii și nepoți. El a evidențiat eforturile depuse pentru integrarea acestora în sistemul școlar, oferindu-le posibilitatea de a învăța în limba maternă, indiferent de nivelul de învățământ.

Premierul a subliniat că până în prezent, eforturile de sprijin acordate refugiaților au fost susținute în mare parte din fonduri europene, dar că România va continua să susțină Ucraina, în special în ceea ce privește ajutorul umanitar.

“Sperăm să nu mai avem de-a face cu un exod, cum a fost la începutul războiului”, a adăugat Premierul Ciolacu, subliniind dorința de a vedea o încetare a conflictului și o revenire la stabilitate în regiune.

În timp ce țara se confruntă cu provocări interne și externe, angajamentul României față de ajutorarea refugiaților ucraineni demonstrează solidaritatea și umanitatea poporului român. Prin aceste acțiuni, România își confirmă poziția sa ca un susținător puternic al valorilor umanitare și al comunității internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare