Romania la FOTE Banska -16 medalii și locul 12 în clasamentul pe națiuni

SPORT. România ocupă locul 12 în clasamentul pe medalii al Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2022) de la Banska Bystrica în Slovacia, cu 3 medalii de aur, 8 de argint și 5 de bronz.
 
Tricolorii atacă astăzi ultimele medalii la gimnastică, judo și atletism.
Din cauza condițiilor meteo ceremonia de închidere va avea loc în Sala de judo, cu începere de la ora 21.30 (ora României).
 
Medaliile de aur au fost cucerite la gimnastică artistică de către Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă şi Sabrina Maneca Voinea, de Alexandru Petre la judo (cat. -100 kg) și de Mihai Damian Motorca la atletism pentru aruncarea discului.
 
Medalii de argint au fost câștigate de Amalia Puflea la gimnastică artistică – individual compus, Ştefania Alexandra Uţă la atletism – 400 m garduri, Aissia Claudia Prisecariu la înot – 100 m spate și 200 m spate, Cristian Popescu la atletism – săritura în lungime, Lucian Ştefan la atletism – 3.000 m, Eva Maria Ionescu şi Gabriel Gheţu la tenis – dublu mixt. De asemenea, medalii de argint avem și la înot prin ștafeta combinată 4×100 m mixt – Darius Ștefan Coman, Alexandru Constantinescu, Eva Maria Paraschiv și Aissia Claudia Prisecariu.
 
Medalii de bronz au câștigat Ana Maria Vişan la atletism – aruncarea discului, Maria Denisa Capotă la atletism – 400 m, Rareş Ştefan Arsenie la judo (cat. 90 kg) și Eva Maria Ionescu la tenis (simplu feminin).
 
România este reprezentată la FOTE Banska Bystrica 2022 de 92 de sportivi, la 8 discipline, atletism, înot, ciclism, gimnastică, judo, volei, handbal şi tenis.
 
Clasamentul pe locuri a sportivilor români îl găsiți aici https://www.cosr.ro/competitii/fote/banska_bistrica-2022/clasament
 
Felicitări tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare