România lansează o licitație de 700 de milioane de euro pentru benzile de frecvență 5G

TEHOLOGIE. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat că a lansat licitația pentru spectrul de frecvențe radio dedicat serviciilor de comunicații electronice de nouă generație 5G. Aceasta se așteaptă să obțină o sumă minimă de 693 de euro pentru licențele care vor fi valabile în următorii 25 de ani.
 
În cadrul licitației, vor fi disponibile benzi cu o lățime totală de 555 MHz în benzile de frecvență de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz.
Operatorii câștigători vor acoperi cu servicii în bandă largă cel puțin 70% din populația țării, majoritatea zonelor urbane, autostrăzile, aeroporturile internaționale și căile ferate modernizate, precum și un număr de 480 de localități identificate ca fiind neacoperite sau slab acoperite de serviciile de comunicații mobile.
 
Pentru alocarea spectrului, ANCOM va aplica o procedură de selecție competitivă, în linii mari similară celor organizate anterior, care presupune ca fiecare operator interesat să depună o ofertă inițială în care să indice numărul de blocuri pe care dorește să le achiziționeze în fiecare bandă disponibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare