ROMANIA – locul 3 în lume la Olimpiada Internațională de Lingvistică din Insula Man

EDUCAȚIE. Echipa națională de lingvistică a României a câștigat 3 medalii la Olimpiada Internațională de Lingvistică desfășurată săptămâna aceasta în Insula Man.
 
Mihai Bratu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a câștigat o medalie de aur, Vlad Ștefan Oros, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, a obținut o medalie de argint, iar Nicoleta Dobrică, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, a obținut o medalie de bronz. De asemenea, Vlad Oros a obținut de la juriul internațional premiul special pentru cea mai bună soluție la prima problemă.
 
Cu acest scor, România adaugă doi noi reprezentanți pe o listă a celor mai titrați participanți. Mihai Bratu (aur 2021, aur 2022) devine astfel cel mai bun participant al României din toate timpurile, depășindu-l pe Dan Mirea (aur 2014, argint 2015) care a ocupat această funcție în ultimii 7 ani. Nicoleta Dobrića (bronz 2021, bronz 2022) se alătură și ea listei care i-a inclus, alături de Dan, pe românii Theodor Cucu (bronz 2016, aur 2017) și Matei Banu (bronz 2017, bronz 2019).
 
Echipa olimpică a României a fost completată de Rareș Polenciuc, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman. Echipa a fost însoțită de Valentina Cojocaru (asistent universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea din București; cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, București) și Paul Helmer (fost olimpic la Olimpiada Internațională de Lingvistică; cadru didactic asociat la Facultatea de Automatizare și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca).
 
Cea de-a 11-a participare a României la Olimpiada Internațională de Lingvistică a fost dublată de prima participare a unei echipe din Republica Moldova. Alexandra Jelihovschi, componentă a echipei însoțită de Tatiana Bologan, a obținut o mențiune de onoare, dar și un premiu special pentru cea mai bună soluție la cea de-a patra problemă.
 
Concursul lingvistic internațional a avut două probe: o probă individuală (care a durat 6 ore și a presupus rezolvarea a 5 subiecte) și o altă probă în echipă (care a durat 4 ore și a presupus rezolvarea unui subiect).
 
Felicitări tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare