România, o voce puternică pentru aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE

ADERARE UE. În cadrul Forumului pentru Securitatea Mării Negre și a Balcanilor desfășurat la București, președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a subliniat sprijinul ferm al României pentru aspirațiile europene ale Ucrainei și Republicii Moldova. În discursul său, Ciucă a evidențiat progresele vizibile făcute de cele două țări pe calea reformelor, dar a subliniat că acest drum nu este lipsit de provocări.

“Ucraina luptă pentru democrație și libertate, iar aderarea sa la UE este parte a procesului mai amplu de transformare a regiunii Mării Negre într-un spațiu al securității militare și al prosperității economice”, a afirmat Ciucă. El a adăugat că România, având o vastă expertiză în procesele de aderare și integrare europeană, este pregătită să susțină aceste țări în parcursul lor european.

Ciucă a subliniat că atât Ucraina, cât și Republica Moldova, au toate premisele necesare pentru a adera la Uniunea Europeană, inclusiv voința politică puternică, atașamentul față de valorile europene și sprijinul popular pentru integrare. El a evidențiat, de asemenea, importanța ca cele două țări să se concentreze pe reforme și să își consolideze reziliența împotriva dezinformării rusești.

“Este esențial să sprijinim Ucraina și Republica Moldova în eforturile lor de aderare la UE”, a afirmat Ciucă. El a subliniat că, pe lângă sprijinul extern, este crucial să se obțină și susținerea internă pentru aceste procese, iar România este hotărâtă să coordoneze eforturile în acest sens.

“Lupta pentru aderarea la UE nu va fi ușoară, dar trebuie să continuăm să sprijinim aceste țări pe drumul lor european”, a concluzionat Ciucă.

Cu angajamentul ferm al României și sprijinul internațional, Ucraina și Republica Moldova se află pe calea spre o integrare europeană, aducând beneficii atât pentru aceste țări, cât și pentru întreaga regiune a Mării Negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare