România ocupă locul al doilea în clasamentul tuturor timpurilor la olimpiadele IT

INFORMATICĂ. Reprezentanții României la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI) din 2022 au câștigat patru medalii, asigurându-se locul doi în rândul țărilor europene și al optulea la nivel mondial. Performanța plasează România, cu 123 de medalii, pe locul doi într-un clasament all-time al țărilor.
 
Desfășurat în Indonezia, concursul a reunit reprezentanți din 90 de țări. Patru liceeni, trei din București și unul din Orăștie, au concurat pentru România. Alexandru Luchianov, de la Liceul Internațional de Informatică din București, a câștigat o medalie de aur, în timp ce Luca Perju-Verzotti și Alexandru-Raul Todoran au primit medalia de argint. Andrei-Robert Ion, de la același Liceu Internațional de Informatică din București, a câștigat o medalie de bronz.
 
Aceeași echipă câștigase alte patru medalii și primul loc între echipe la Olimpiada Central Europeană de Informatică din 2022, desfășurată în Croația.
 
IOI, însă, este cea mai prestigioasă competiție de informatică pentru elevii de gimnaziu și liceu din întreaga lume. Concurenții concurează individual rezolvând trei probleme algoritmice în cinci ore.
 
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a felicitat pe elevi și pe profesorii îndrumători pentru realizare. „Mulțumim tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut posibilă o astfel de performanță: elevi, profesori, părinți! Este un efort structurat, concertat, concentrat și orientat spre excelență, un efort încununat de succes”, a scris el pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare