România, pe locul 3 în clasamentul producției de petrol

INDUSTRIE. România se evidențiază pe podiumul producției de petrol din Uniunea Europeană, clasându-se pe locul trei în 2022, conform datelor publicate de Eurostat în ziua de luni. Cu o producție de trei milioane de tone, țara se află în urma Italiei, liderul clasamentului cu 4,5 milioane de tone, și a Danemarcei, care a înregistrat o producție de 3,2 milioane de tone.

În pofida creșterii semnificative a prețurilor la petrol, declanșate de războiul din Ucraina în februarie 2022, producția de petrol în Uniunea Europeană a înregistrat o scădere. Potrivit Eurostat, volumul total al producției a atins un minim istoric de 16,3 milioane de tone în 2022, reflectând o reducere de 7,4% față de anul precedent.

În comparație cu anul precedent, scăderi ale producției de petrol au fost înregistrate și în cazul celor trei principalii producători: Italia (cu minus 8%), Danemarca (cu minus 2%) și România (cu minus 6%).

În același timp, rafinăriile din UE au produs 544,3 milioane de tone echivalent petrol de produse petroliere în 2022, înregistrând o creștere de 4,5% față de anul precedent.

Principalele țări producătoare de produse petroliere din UE au fost Germania (99,9 milioane de tone echivalent petrol), Italia (74,6 milioane de tone echivalent petrol), Spania (63,4 milioane de tone echivalent petrol) și Țările de Jos (59,6 milioane de tone echivalent petrol).

Aceste date sunt completate de Franța, Grecia, Belgia, Polonia, Suedia și România, care au înregistrat o producție mai mică de 20 de milioane de tone echivalent petrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare