România relansează exporturile de carne și animale vii în Turcia: o decizie majoră pentru sectorul agroalimentar

ZOOTEHNIE. Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Executivul va aproba organizarea în regim de urgență a procesului de reluare a exporturilor și tranzitului cu carne și animale vii în Turcia, în urma discuțiilor avute cu președintele turc Recep Erdogan în cadrul unei vizite oficiale la Ankara.

Această decizie este una dintre cele mai importante măsuri economice adoptate în timpul vizitei oficiale și va aduce beneficii semnificative crescătorilor de animale din România.

“Aprobăm un memorandum prin care organizăm, în regim de urgență, reluarea exporturilor și tranzitului cu carne și animale vii în Turcia”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reluarea exporturilor către Turcia reprezintă o oportunitate crucială pentru fermierii români, deschizându-le accesul către una dintre cele mai mari piețe din regiune. Această mișcare vine într-un moment critic pentru sectorul agroalimentar, oferind o perspectivă optimistă în contextul actual al pieței.

“Măsura aduce beneficii consistente crescătorilor noștri de animale. Practic, le redeschidem accesul pe o piață uriașă”, a subliniat Ciolacu.

Această inițiativă este salutată ca un pas esențial pentru revitalizarea exporturilor din sectorul agricol, consolidând relațiile comerciale dintre România și Turcia și promovând creșterea economică în ambele țări.

Într-o perioadă marcată de provocări economice și schimbări semnificative în peisajul global, reluarea exporturilor către Turcia reprezintă nu doar o oportunitate de creștere pentru sectorul agroalimentar românesc, ci și un semn al colaborării și solidarității între state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare